23.8.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος 29χρονου27χρονος ιδιοποιήθηκε παράνομα μοτοσικλέτα του καταγγέλλοντα, απαιτώντας την καταβολή χρηματικού ποσού για την επιστροφή της

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο 27χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης», «Υπεξαίρεσης», παράβασης του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και Νόμου «Περί όπλων».


Προηγήθηκε καταγγελία 29χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, ο καταγγέλλων, όφειλε σε έναν εκ των παραπάνω 27χρονων, το χρηματικό ποσό των (285) ευρώ, έπειτα από μεταξύ τους οικονομική συναλλαγή, που έλαβε χώρα περί τα μέσα του τρέχοντος μηνός. Σε μεταγενέστερο χρόνο, ο 29χρονος, παραχώρησε προσωρινά στον 27χρονο, δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του (του 29χρονου), την οποία εκείνος ιδιοποιήθηκε παράνομα,  αποκρύπτωντάς την και ζητώντας χρηματικό ποσό, προκειμένου να την επιστρέψει.

Χθες (22-08-2016) σε προκαθορισμένη συνάντηση, σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος παρέλαβε από τον καταγγέλοντα, συμφωνηθέν χρηματικό ποσό ύψους (600) ευρώ, παραδίδοντας την υπεξαιρεθείσα μοτοσικλέτα και στη συνέχεια συνελήφθη. Επίσης, σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη έτερος 27χρονος, ο οποίος  επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση:

·         (7) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (16,8) γραμμαρίων,
·         (1) μικροδέμα κοκαΐνης βάρους (0,5) γραμμαρίου,
·         (10) ναρκωτικά δισκία,
·         το χρηματικό ποσό των (1.350) ευρώ.
·         (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
·         (4) κάλυκες πυροβόλου όπλου και (1) κάλυκας αβολίδοτου φυσιγγίου και
·         (3) βολίδες φυσιγγίων.