7.7.16

Ραγδαία εξέλιξη: Το Χαλέπι πέφτει στα «χέρια» του συριακού Στρατού - Το ρωσικό Ναυτικό έπληξε με Kalibr τους ισλαμιστές στην πόλη


ΑΠΟΚΟΠΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΔΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙSIS KAI THΣ ΑΛ-ΝΟΥΣΡΑ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες που Tο pronews.gr ενημέρωσε για την αποχώρηση της Jays-Al-Islam κατόπιν εντολής της Άγκυρας, της βασικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην Συρία που αντιμαχόταν μέχρι τώρα τον Σύρο πρόεδρο Μ.Άσαντ και συριακός Στρατός κατέλαβε την μοναδική δίοδο ανεφοδιασμού για τους μαχητές της Αλ Νούσρα και του ISIS εντός των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου, τον αυτοκινητόδρομο Castillo  που διασχίζει την πεδιάδα  Mallah στην βόρεια ύπαιθρο της ομώνυμης επαρχίας του Χαλεπίου.
 
Την ίδια στιγμή οι ρωσικές ΕΔ με πύραυλο cruise Kalibr που εκτοξέυτηκε από ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Α.Μεσόγειο κατέστρεψαν μεγάλη αποθήκη με βαρύ οπλισμό του ISIS μέσα στο Χαλέπι. Η αποθήκη περιείχε πολλά Α/Τ Τow με τα οποία απέτρεπαν την χρήση τεθωρακισμένων από τον συριακό Στρατός μέσα στην πόλη. 
 
Ο στόχος καταδείχτηκε από τις συριακές «Tiger Forces»
 
Οι ισλαμιστές έχουν αποκοπεί στις ανατολικές συνοικίες στο Χαλέπι και βρίσκονται υπό καθεστώς πολιορκίας σε ένα «ring of death» το οποίο θα συρρικνωνεται καθημερινά προς το εσωτερικό των συνοικιών μέχρι την τελική εξόντωση του τελευταίου μαχητή του ISIS και της Αλ Νούσρα, εκτός βέβαια εάν παραδοθούν νωρίτερα.
 
Σήμερα το πρωί ο συριακός στρατός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της υπαίθρου Mallah συμπεριλαμβανομένου του νότιου και ανατολικου τομέα.
 
Ο μόνος τομέας της επαρχίας του Χαλεπίου που δεν ελέγχεται είναι ο δυτικός. Όμως οι δυτικές συνοικίες τελούν υπό τον έλεγχο του συριακού Στρατού και καμία διείσδυση δεν μπορεί να γίνει από εκεί.
 
Επίσης σε αυτή την περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Jays Al Islam που δεν έχουν καμια διάθεση να πολεμήσουν αφού έλαβαν εντολή για αποχώρηση και απραξία.
 
Το pronews.gr ήταν το μόνο ΜΜΕ πουέιχε αναδείξει τον σημαντικότατο ρόλο της οργάνωσης αυτής στην συριακή σύγκρουση. Μια οργάνωση που κατευθύνονταν από την Άγκυρα, διέθετε χιλιάδες μαχητές και συνδέσμους της τουρκικής ΜΙΤ στις τάξεις της. Δεν είναι τυχαίοι άλλωστε οι κατά καιρούς θάνατοι πρακτόρων της ΜΙΤ ακόμα και σε μάχες μέσα στην πόλη του Χαλεπίου.
 
Σημειώνεται ότι οι βόρειες συνοικίες της πόλης τελούν υπό τον έλεγχο των Κούρδων στο Sheikh Maqsoud.
 
Ρωσικές μονάδες πυροβολικού έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Οι ειδικές δυνάμεις του συριακού Στρατού οι περιβόητες «Τiger Forces» ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στα 1500 μέτρα από τον αυτοκινητόδρομο Castillo.
 
Ο αυτοκινητόδρομος Al-Castillo Highway βρίσκεται νότια από την Al-Mallaah και βόρεια από το Χαλέπι.
 
Η επέλαση αυτή του συριακού στρατού κατέστη δυνατή χάρη στην ανατίναξη ενός μεγάλου κονβόι της Al-Nusra από την ρωσική Αεροπορία που κατευθύνονταν στην Al-Malaah για να ξεκινήσουν οι τρομοκράτες αντεπίθεση.
 
Τώρα κάθε μέτρο του αυτοκινητόδρομου βρίσκεται εντός της εμβέλειας των όπλων των Σύρων στρατιωτών.
 
Αποτελεί ερώτημα πόσα τρόφιμα και πυρομαχικά έχουν πλέον οι ισλαμιστές εντός της πόλης για να αντέξουν Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν για πολύ σε μια καλά οργανωμένη επίθεση του συριακού Στρατού. Θα συμμετάσχουν μαζί του στις επιχειρήσεις και Ιρανοί αλεξιπτωτιστές και Ρώσοι Spetsnaz, όλοι εξειδικευμένοι στις αστικές μάχες.
pronews