29.7.16

Κήρυγμα μίσους από τον δεύτερο σφαγέα της Νορμανδίας σε νέο βίντεο

Εμεις θα "στρέψομεν και την ετέραν παρειάν"; Μα εδώ δεν μιλάμε για ράπισμα αλλά για εξόντωση! ΑΛΕΞ

«Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας» 


Παρίσι, Γαλλία
Νέο βίντεο στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία να καλεί τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.


Στο βίντεο, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίρ Πετιζάν, που έχει επίσημα αναγνωριστεί ως ένας από τους δύο άντρες που εισέβαλαν σε εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό, απευθύνεται άμεσα στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

«Οι καιροί έχουν αλλάξει. Θα υποφέρετε αυτά που υποφέρουν οι αδερφοί μας και οι αδερφές μας. Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας» λέει ο άντρας που το πρακτορείο Amaq ισχυρίζεται είναι ο Πετιζάν στο βίντεο.

«Αδερφοί μου, βγείτε στους δρόμους με μαχαίρια, με οτιδήποτε χρειάζεται, επιτεθείτε τους, σκοτώστε τους μαζικά» λέει, καλώντας τους μουσουλμάνους να επιτεθούν στους συμμάχους των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων που πολεμούν τους ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

Το Reuters δεν μπορούσε να επαληθεύσει άμεσα τη γνησιότητα του βίντεο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
news.in