15.7.16

Μολονότι «κακόν κακού ουχ άπτεται» ελπιδοφόρα μηνύματα απ΄ τους εφήβους μας


                                                                                   Του Στέλιου Παπαθεμελή*

            Την απαρέσκειά του προς το δόγμα Σόιμπλε της στυγνής λιτότητας εξέφρασε ο πλανητάρχης συνομιλώντας με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Συνέκρινε μάλιστα την μετά κρίση απογείωση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 10% με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή στασιμότητα- την ελληνική καταβάθρωση δεν την υπαινίχθηκε….-

            Αμερικανοκρατούμενος οργανισμός, το ΔΝΤ έχει επιμόνως ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά είναι πεισμόνως προσκολλημένος στη φονική λιτότητα, όπου «γερμανικότερος» των Γερμανών. «Ενάρετες» οι θέσεις τους (πλην λιτότητας) όμως, όπως θα έλεγε ο μέγας Σταγειρίτης, «δει ου μόνον αρετήν, αλλά και δύναμιν υπάρχειν καθ’ ην έστι πρακτικός» (Πολιτικά Ζ,3 1325 b,12).
            Οι ισχυροί έχουν μοιράσει τις σφαίρες επιρροής. Ευρώπη και Ελλάδα είναι «Lebensraum» της Γερμανίας.
Ο Σόϊμπλε, σχεδιάζει τώρα οι προϋπολογισμοί των μελών της Ευρωζώνης να προεγκρίνονται από το Βερολίνο! Ο Ολλάντ είναι ανύπαρκτος, ο Ρέντσι κρέμεται από τα μαλλιά του, ο Νότος πνέει τα λοίσθια, ο Βορράς είναι μαζί του και εκείνος λεηλατεί.
            Επώδυνη η διαπίστωση του Αρχιεπισκόπου: «Οι ξένοι δεν θα φύγουν από την Ελλάδα μέχρι η ιστορία της χώρας μας να αποχρωματισθεί, ο λαός να πάψει να θρησκεύει, να αποκοπούμε από τις ιδέες και τις παραδόσεις μας, να μπούμε σ’ αυτό που λέγεται νέος κύκλος της Ιστορίας».
            Και επειδή «χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται» ο κώδων του κινδύνου που κρούει ο Μακαριώτατος πρέπει να αφυπνίσει πάντας, τους νουν έχοντας σ’ αυτόν τον μαρτυρικό τόπο.
            Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε τρικυμία. Ισπανία και Πορτογαλία στο εδώλιο. Γιγαντιαίο το τραπεζικό χρέος της Ιταλίας 360 δισ. €.
Σε τρικυμία οι χώρες. Σε τρικυμία εν κρανίω οι ηγεσίες.
Ένας «δικός» μας της Κομισιόν, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανέλαβε γερό πόστο στην γνωστή μας Goldman Sachs. Θα θυμάστε, υποθέτουμε, ότι την προσέλαβε ο κ. Σημίτης και «μαγείρεψαν» τα νούμερα που δεν έβγαιναν «ωμά» για να μας σύρουν στην ΟΝΕ. Κακιά ώρα, αφού η κρίση έπληξε ελάχιστα τις χώρες ΕΕ εκτός ευρώ, π.χ. Πολωνία, Κροατία. 
Για την «προσφορά» της η νέα εργοδότις του Μπαρόζο εισέπραξε τότε πακτωλό χρήματος από την «ισχυρή Ελλάδα» του υπαρκτού εκσυγχρονισμού.
            Πάντως κανένα από αυτά τα «παιδιά» του διεθνούς συστήματος, αλλοεθνείς ή Ελλαδίτες δεν χάνεται. Λίγο μόνο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν …
            Μας ήθελαν διότι μετά την άρνηση συμμετοχής της Βρετανίας κλονιζόταν εν τη γενέσει της η εμπιστοσύνη του εγχειρήματός τους. Άκριτη και πρωθύστερη η επιλογή μας από βαλκάνιο επαρχιωτισμό, αδιαφορώντας         για τις επιπτώσεις.
 Στην προχθεσινή της συνέντευξη η Καγκελάριος επαίρονταν ότι για την Ελλάδα βρήκε το «σωστό μείγμα». Μέγιστη (αυτ)απάτη, εκτός αν υπονοεί της καταστροφής μας …
Η Γερμανία διαχειρίζεται ως ίδιον νόμισμα το ευρώ. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα ροής αγαθών συνδυασμένης με ροή πιστώσεων ευθέως προς κράτη-αγοραστές οπλικών συστημάτων και υποδομών (όρα Ελλάδα). Αλλά η μη ισοσκελισμένη ροή αγαθών οδήγησε σε ραγδαία συσσώρευση χρεών (J.K. Galbraith, Καλωσόρισες στη μαρτυρική αρένα, σ. 15).
Μας μεταχειρίζονται όπως τον κακότυχο του αισωπείου ανεκδότου: «Τίς ποτε εξ ανάγκης τα ίδια τέκνα επώλησεν και άλλος ταύτα εν πίστει ηγόρασεν». Πούλησε  κάποιος από απόλυτη ανάγκη τα παιδιά του και ο αγοραστής τα αγόρασε επί πιστώσει! Ακριβώς τα δημόσια φιλέτα μας τα διαρπάζουν αντί πινακίου φακής, εξοφλητέα σε αμέτρητο βάθος χρόνου. «Εν πίστει».
Επιμένουν Μέρκελ-Ολλάντ να συγκαλούν τα Δυτικά Βαλκάνια ερήμην της Ελλάδος. Προχθές στο Παρίσι με αρχιτρίκλινο τον Ράμα, μεγαλοπαραγωγό μαριχουάνας-κάνναβης με τις οποίες πνίγει Ευρώπη και Αμερική, ενώ μετεξελίσσεται σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα της περιοχής με τα τρελλά ιδεολογήματα περί  «φυσικής Αλβανίας»!
Αντιδρούμε πώς; Και με ποια αποτελέσματα; Ή προσπερνούμε τα γινόμενα σαν να αφορούν άλλη χώρα;  Σε τι αντιδρούμε άλλωστε; Μας φέρνουν Πολωνό στο ΤΧΣ, μας απειλούν με βουλγαροποίηση ή ρουμανοποίηση. Θέλουν να βουλγαροποιήσουν τα μεροκάματα. Το κόστος ζωής, το καθηλώνουν γερμανοποιημένο. Καθεστώς οικονομικής δουλείας.
Είμαστε η χώρα του ακαταδιώκτου και της ατιμωρησίας. Απόδειξη το τερατωδέστερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, τα μαύρα ταμεία της Siemens που κρύβουν κακουργηματικές διαπλοκές και συσσωρευμένη δημόσια διαφθορά. Έλαβαν επ΄ αόριστον αναβολή επειδή  1,5 χρόνο περίπου δεν ετοιμάσθηκε (από ποιους;) η μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος. Το προχθεσινό φιάσκο οδηγεί σε παραγραφή, προφανή  στόχο των διαπλεκομένων μεγίστων συμφερόντων. Και  ασφαλώς έχει όνομα.
Αλλά «κακόν κακού ουχ άπτεται»(Αίσωπος). Το κακό δεν πειράζει το κακό! Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…
Ελπιδοφόρα ωριμότητα έδειξαν τα παιδιά της Βουλής των Εφήβων. Σεβασμό στις ελληνικές αξίες της ζωής, (Πίστη, Πατρίδα, Ταυτότητα) και σοφία όπως δείχνει η απάντηση του παιδιού στον υπουργό: «Όπως ένα φυτό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις ρίζες του, έτσι και τα Νέα Ελληνικά δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τα Αρχαία»!
 Καλός αιωνός!

                                                         *Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
  




Ηλεκτ. ταχ. : stelios@papathemelis.gr, danagennisi.press@gmail.com