16.7.16

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ


Δήλωση του Δρα Άριστου Αριστοτέλους
Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΊΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.

ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΥΤΗΣ - ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ - ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΌ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΑΜΠΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ.
ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΚΚΙΝΤΖΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ .

5.07.2016