27.7.16

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο 45 εφημερίδων και 16 τηλεοπτικών σταθμών στην Τουρκία!


Πάντως, δεν πλήρωσε 60.000 ευρώ σε Ιταλική εταιρία για να τον συμβουλέψει πόσα κανάλια πρέπει να μείνουν  και πόσα να κλείσουν, σαν κάποιον...άλλο  γνωστό μας, πρωθυπουργό δεξιόστροφο αριστερό!!! Juan

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 130 ΜΜΕ - ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ  

(Ναι, θα βγάλει κακό όνομα και θα νομίζουν ότι δεν είναι...δημοκράτης!!!-Juan)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το κλείσιμο συνολικά 130 Μέσων Ενημέρωσης ενημέρωσης διέταξε την Τετάρτη ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ανάμεσά τους 45 εφημερίδων και 16 τηλεοπτικών σταθμών, αποδεικνύοντας ότι  διολισθαίνει προς μια απολυταρχική διακυβέρνηση με αφορμή το αιματηρό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι εφημερίδες και τα κανάλια είχαν υποστηρίξει τους πραξικοπηματίες κατά τις ώρες που φαινόταν το πραξικόπημα να επικρατεί, ενώ άσκησαν εν συνεχεία κριτική στον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι συλληφθέντες άνδρες και γυναίκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και οι απόστρατοι αξιωματικοί.
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τελικώς αποτάσσονται πάνω από 2.400 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Είναι  726 αξιωματικοί και 1.684 κατώτερα στελέχη που απομακρύνονται οριστικά από τις τουρκικές ΕΔ.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία ευχαρίστησε την Ρωσία και προσωπικά τον πρόεδρο Β.Πούτιν για την "υποστήριξη" που παρείχε καθόλη τη διάρκεια του πραξικοπήματος, εννοώντας ότι παρείχαν πληροφόρηση στη νόμιμη κυβέρνηση για τις κινήσεις των πραξικοπηματιών.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην Τουρκία φέρεται να βρισκόταν η ελίτ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, μέλη του 26ου Σύνταγματος της GRU ενώ παραμονές του πραξικοπήματος βρισκόταν στην Τουρκία και ο εξ απορρήτων του Β.Πούτιν, ο Α.Ντούγκιν. Ταυτόχρονα οι Τούρκοι αποκαλύπτουν όλο το σχέδιο της CIA με λεπτομέρειες.
 
Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη της Ρωσίας καθόλη τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.
 
"Ευχαριστούμε τις ρωσικές αρχές και ειδικά τον πρόεδρο Β.Πούτιν. Έχουμε λάβει υποστήριξη χωρίς προυποθέσεις από την Ρωσία σε αντίθεση με άλλες χώρες" είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου στη Habertürk. 
 
Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση εκ των οποίων οι 10.000 είναι στρατιώτες, ενώ συνολικά σε 8.113 ανθρώπους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες και θα προσαχθούν σε δίκη,
 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε ότι «θα μπορούσαν να υπάρξουν και νέες συλλήψεις καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες». 
 
«Η έρευνα συνεχίζεται, πρόσωπα αναζητούνται και θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες συλλήψεις και κρατήσεις. Η διαδικασία δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί»επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης.
 
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επανέλαβε το αίτημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.
 
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας όμως σπεύδουμε να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και το έχουμε διαμηνύσει στην αμερικανική κυβέρνηση», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
 
Όλα όσα γίνονται τώρα στην Τουρκία έχουν ως βάση την αποαμερικανοποίηση της χώρας και ο Ρ.Τ.Ερνντογάν περιλαμβάνει και τα ΜΜΕ μέσα σε αυτό. Στην ουσία δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπόψην το τι είχε συμβεί σε άλλους ηγέτες όταν έκαναν στροφή προς την Ρωσία και χτυπάει το ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ παρασκήνιο στις «ρίζες» του.
 
Δεν παύει όμως να θέτει εν αμφιβόλω το ίδιο το (....) δημοκρατικό πολίτευμα!!!
pronews