5.7.16

ΕΚΤ: Στις 4 Απριλίου 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Μέχρι τότε..βλέπουμε! Ίσως να πρόκειται για ευσεβείς πόθους, η έκδοση νέου χαρτονομίσματος, με την κατρακύλα που έχει πάρει η ΕΕ! Juan
Στις 4 Απριλίου 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που παρουσίασε σήμερα επισήμως η ΕΚΤ. Μετά τα 5, τα 10, και τα 20 ευρώ, τα 50 ευρώ είναι η τέταρτη ονομαστική αξία της δεύτερης σειράς τραπεζογραμματίων ευρώ, της αποκαλούμενης σειράς «Ευρώπη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, η εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος θα καταστήσει ακόμη πιο ασφαλή τα χαρτονομίσματα και τις συναλλαγές.
«Η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ θα κάνει το νόμισμά μας ακόμη πιο ασφαλές», δήλωσε ο Yves Mersch, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.
Το τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ είναι το τραπεζογραμμάτιο ευρώ με την ευρύτερη χρήση, καθώς αντιστοιχεί στο 45% του συνόλου των τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία. Υπάρχουν περισσότερα τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ σε κυκλοφορία από ό, τι τραπεζογραμμάτια των 5, των 10 και των 20 ευρώ μαζί. Επίσης, ο αριθμός των τραπεζογραμματίων των 50 ευρώ σε κυκλοφορία είναι σχεδόν ίσος με τον συνολικό αριθμό όλων των ονομαστικών αξιών που βρίσκονταν σε κυκλοφορία στο τέλος του 2002, έτος κατά το οποίο εισήχθησαν τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ.
Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ περιλαμβάνει ένα παράθυρο με προσωπογραφία – ένα νέο και καινοτόμο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς "Ευρώπη".
Προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη προσαρμογή των μηχανημάτων επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και των συσκευών εξακρίβωσης της γνησιότητας σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ ώστε να δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, το Ευρωσύστημα εγκαινίασε ένα πρόγραμμα συνεργασίας. Το πρόγραμμα αυτό συγκεντρώνει περισσότερους από 500 φορείς από τους ενδιαφερόμενους κλάδους σε όλη την Ευρώπη και παρέχει ευρεία σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων και άλλου υλικού σχετικά με το νέο τραπεζογραμμάτιο.
flashnews