20.6.16

Άγριος καυγάς Φιλιππινέζων οδήγησε στην προσάραξη ελληνικού πλοίου (video)

Ηθελέστα και παθέστα κ. πλοιοκτήτη. Δεν εύρισκες Έλληνες ναυτικούς και προσέλαβες (όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί σου) ...Φιλιππινέζους!!! Καλά να πάθεις λοιπόν. Περαστικά σου.Να χαίρεσαι το πατριωτισμό σου...!
Juan
Ένας καυγάς ανάμεσα στο Φιλιππινέζικης υπηκοότητας πλήρωμα που φέρεται να έλαβε διαστάσεις ανταρσίας, οδήγησε στην προσάραξη ενός φορτηγού πλοίου ελληνικής ναυτιλιακής στον Μαυρίκιο χθες το πρωί.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το ανώτερο προσωπικό του (κατασκευασμένου το 1998 και χωρητικότητας 44.183 dwt) πλοίου MV Benita, που ανήκει στην ελληνική Bluefin Maritime και έπλεε από το Paradip προς το Ντέρμπαν, εξέπεμψε σήμα στις τοπικές αρχές ότι αντιμετώπιζε προβλήματα, αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Ένας καυγάς που ξέσπασε μεταξύ του πληρώματος οδήγησε στο να σβήσουν οι μηχανές και το πλοίο να παρασυρθεί πάνω στη βραχώδη ακτογραμμή της νοτιοανατολικής ακτής του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό.
Οι λεπτομέρειες είναι ακόμα ελάχιστες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα που ξεκίνησαν από τον πρώτο μηχανικό, ο οποίος συνελήφθη από την Εθνική Ακτοφυλακή, αφού κλειδώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου.
Το σίγουρο επίσης είναι ότι ένας μηχανικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από το πλοίο χθες το πρωί σε σοβαρή κατάσταση.
Οι τοπικές αρχές έχουν επιβιβαστεί στο σκάφος, αλλά οι προσπάθειες από την αστυνομία να ερευνήσει το πλοίο μέσω ελικοπτέρου παρεμποδίζεται από μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που πετούν στην περιοχή. Η αστυνομία έχει ζητήσει την απομάκρυνση όλων των drones από την περιοχή.
Μια ομάδα διάσωσης έχει λάβει θέση και δεν υπάρχουν ακόμα οποιεσδήποτε αναφορές περί δημιουργίας πετρελαιοκηλίδας.
Σχετικά με το περιστατικό υπάρχει και το παρακάτω video:
e-nautilia.gr