1.6.16

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» έμφορτο μαχητικών και οπλισμού καταπλέει στην Αν.Μεσόγειο (vid)


ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

του Βασίλη Καπούλα
 Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» τελείωσε τις εργασίες αναβάθμισης και θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία την 1η Ιουλίου, στέλνοντας ένα "καθαρό" μήνυμα στην Τουρκία και στο ΝΑΤΟ.  
 Το ρωσικό αεροπλανοφόρο θα φτάσει έμφορτο μαχητικών και οπλισμού. Συγκεκριμένα έρχεται με τρεις τύπους μαχητικών τα MiG-29 KUB, Su-25 και Su-33.   Τα ρωσικά μαχητικά θα διεξάγουν επιδρομές ουσιαστικά από δύο ρωσικές βάσεις, την Hmeymim και το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα μετασταθμεύσουν ξανά επιπλέον μαχητικά στην βάση Hmeymim.  
 Oι πιλότοι των μαχητικών και συγκεκριμένα 4-Su-33s και 3-Su-25UTG τελείωσαν τις εκπαιδευτικές ασκήσεις στην Κριμαία στο σύμπλεγμα NITKA που προσομειώνει κατάστρωμα αεροπλανοφόρου όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω.
   Το αεροπλανοφόρο έρχεται "φορτωμένο" και με τις Μοίρες μαχητικών του να ολοκληρώνουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε αποστολές κρούσης στόχων εδάφους με σειρά πυρομαχικών (διατρητικές βόμβες, βόμβες διασποράς κλπ) από αυτές που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Συρία και επιτάσσουν οι ανάγκες προσβολής των ισλαμιστών. 
  Σήμερα η ρωσική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές Su-34 εναντίον στόχων των ισλαμιστών στη Ράκκα σε μια περιοχή που έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις οι αμερικανικές δυνάμεις με τις κουρδικές YPG-SDF.  
 Η δημοσιοποίηση του βίντεο μετά από αρκετό καιρό θεωρείται προάγγελος του τι θα επακολουθήσει. 
Η Ρωσία μπαίνει ξανά δυνατά στο παιχνίδι.
   Μαχητικά/κρούσης   14 × Su-33 (η ναυτική έκδοση του Su-30SM) 
20/4 × MiG-29K/KUB 4 × Su-25TG/UBP
 Eλικόπτερα 4 × Ka-27LD32 11 × Kamov Ka-27PL  2 × Kamov Ka-27PS      - 
pronews