1.6.16

Συνεργάτης του Τσίπρα για offshore: «Αφού ήθελαν να μπουν στο χορό, τώρα θα χορέψουν»

Να κλείσει ένα ένα τα ανοιχτά θέματα που την πλήγωσαν - κυρίως επικοινωνιακά- και να περάσει στην αντεπίθεση επιθυμεί η κυβέρνηση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την διάταξη για τις offshore εταιρίες που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο.

Σήμερα κιόλας θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την διόρθωση της προηγούμενης διάταξης, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιθυμεί να στριμώξει στα σχοινιά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχοντας σαν βασικό στόχο τη Νέα Δημοκρατία.
Στο κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζουν πολύ καλά πως στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και όχι μόνο- διατηρούν συμμετέχουν σε εταιρίες του εξωτερικού και με την καινούργια ρύθμιση που απαγορεύει οποιαδήποτε σχέση πολιτικού ή συγγενή του με εταιρίες οπουδήποτε στο εξωτερικό.
"Αφού ήθελαν να μπουν στο χορό, τώρα θα χορέψουν", ανέφερε συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Με τη νέα αυτή ρύθμιση επιχειρούν να εκθέσουν εκείνους που βγήκαν στα κεραμίδια τις προηγούμενες ημέρες, προσπαθόντας να επωφεληθούν πολιτικά από την υπόθεση. Άλλωστε, όλες αυτές τις μέρες που μεσολάβησαν, οπότε και η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"αποκάλυψε την επίμαχη διάταξη, τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι το μόνο που έκανε που στην πραγματικότητα συνέβη, ήταν η ρύθμιση του νομικού πλαισίου και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε, εντός της Ευρωπαικης Ένωσης υπάρχουν τέσσερις χώρες-φορολογικοί παράδεισοι, οπότε χρειάζονταν ο εκσυγχρονισμός του.
Επόμενο βήμα για την κυβέρνηση, αποτελεί η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, ακόμη και εντός της εβδομάδας. Όπως αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο, οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτά (ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η διάταξη που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο και επιτρέπει στην κυβέρνηση να "ξεπαγώσει" τα ειδικά μισθολόγια μέχρι 31/12, εάν βρεθούν ισοδύναμα, αλλά και η εξαίρεση όσων τραυματίστηκαν σε εργατικά ατυχήματα από το επίδομα αναπηρίας), ούτε και θα ξανανοίξουν το φθινόπωρο όπως διέρρεαν σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, πηγές των δανειστών.
Άλλωστε, από χθες το newpost σας είχε ενημερώσει ότι το Μαξίμου δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει αποδεκτές τις νέες απαιτήσεις των τροϊκανών.
newpost