15.6.16

Βρυξέλλες: «Νέα χτυπήματα σε Βέλγιο και Γαλλία από μαχητές του ISIS που πέρασαν στην Ευρώπη από το Αιγαίο»


«ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ «ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ» ΤΥΠΟΥ «ΟΡΛΑΝΤΟ» 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε σε Βέλγιο και Γαλλία για επικείμενο χτύπημα από προσφάτως αφιχθέντες ισλαμιστές εκ Συρίας, οι οποίοι πέρασαν μέσω Αιγαίου στην Ευρώπη όπως αναφέρει έγγραφο της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
 
Η ανησυχία είναι ιδιαίτερα αυξημένη μετά τα πρόσφατα χτυπήματα σε Ορλάντο και Γαλλία όπου δύο ισλαμιστές υποσστηρικτές του ISIS σκόρπισαν αντίστοιχα τον θάνατο σε 50 ανθρώπους θαμώνες ενός gay club και σε έναν αστυνομικό και την σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους.
 
Η βελγική dhnet.be αναφέρει ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου απέστειλε σε όλες τις υπηρεσίες έγγραφο στο οποίο αναφέρει επικείμενο χτύπημα των ισλαμιστών στις δύο γαλλόφωνες χώρες.
 
Μαχητές του ΙSIS έφυγαν από τη Συρία πριν από 10 ημέρες για να έρθουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας ταξιδεύοντας με πλοίο χωρίς διαβατήριο κάνοντας δλαδή το ταξίδι μαζί με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες.
 
Αντικειμενικός σκοπός είναι ο διαχωρισμός τους σε δύο ομάδες, η μία με προορισμό το Βέλγιο και η άλλη τη Γαλλία, για να πραγματοποιηθούν νέες επιθέσεις.
 
Οι πιθανοί στόχοι με βάση το έγγραφο είναι: «Ένα εμπορικό κέντρο των Βρυξελλών, ένα εστιατόριο αμερικανικής αλυσίδας fast - food και ένα αστυνομικό τμήμα».
 
«Το επίπεδο του συναγερμού στο Βέλγιο παραμένει στο επίπεδο 3, που μεταφράζεται ως «σοβαρή απειλή» και το Κέντρο κρίσης και ασφάλειας του Βελγίου καλεί τις αρχές να το διατηρήσουν. Επίσης συμβουλεύει τις αρχές να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν τις μεγάλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.»
 
Σημειώνεται ότι ο 25χρονος ισλαμιστής, Λοροσί Αμπάλα, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του στο Ιβελίν των Παρισίων ήθελε να μετατρέψει το Euro 2016 σε ένα «λουτρό αίματος».
 
Το ίδιο το Κέντρο κρίσης και Ασφάλειας του Βελγίου (ΟCAM) διευκρινίζει ότι τα όπλα και εκρηκτικά που είχε ο πυρήνας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες δεν έχουν βρεθει που σημαίνει ότι ακόμα μπορούν να εξοπλιστούν με αυτά νέοι τρομοκρατικοί πυρήνες.
 
Το ISIS φαίνεται να προσανατολίζεται σε πολλά αιματηρά χτυπήματα εκτός των αγωνιστικών χώρων του Euro καθώς αυτοί φυλάσσονται πολύ καλά και είναι δύσκολο προσεγγιστούν.
 
Άλλωστε λόγω Euro οποιαδήποτε δολοφονία με ισλαμικό «μήνυμα» θα διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό.
 
Παρόλα αυτά αντί ΗΠΑ και ΕΕ (που ευθύνονται για την δημιουργία του ISIS) να συνεργαστούν με την Ρωσία στην καταστροφή των ισλαμιστικών οργανώσεων προτιμούν να αναζητούν τρόπους ώστε σιγά σιγά να θέσουν σε «εμπάργκο» ολόκληρο τον ρωσικό λαό με το πρόσχημα του ρωσικού «χουλιγκανισμού» και να εμφανίζουν τους Άγγλους χούλιγκαν , ως... παιδάκια του δημοτικού σε παιδική χαρά!

pronews