15.6.16

Δημιουργία ανωμαλίας ένθεν και ένθεν: Indymedia υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προβοκάρει για εκτροπή


O K.MHTΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»

Δημιουργία ανωμαλίας προκαλούν τα δύο κόμματα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με το πρώτο να τυγχάνει ύποπτης υπεράσπισης από το Indymedia και το δεύτερο να προβοκάρει για πολιτική εκτροπή σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια κατά της σημερινής διαδήλωσης με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Προσωπικά υπεύθυνο καθιστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Α.Τσίπρα σε περίπτωση που σήμερα συμβεί κάτι στους διαδηλωτές του «παραιτηθείτε»
«Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν μέχρι σήμερα, στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ' επάγγελμα διαδηλωτές, κινδυνεύουν από όσους χρησιμοποίησαν την οργή των πολιτών για τις πολιτικές τους καριέρες, οσους έκαναν το λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική.
«Είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλωσουν» μια δήλωση που την έκανε με αφορμή την ανάρτηση του Indymedia για την σύγκληση αντισυγκέντρωσης στο Σύνταγμα μισή ώρα μετά την αντικυβερνητική διαδήλωση!
Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που αναρχικοί θα στήριζαν μια κυβέρνηση!
Η σχετική ανάρτηση έγινε στο indymedia και καλούσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα έχει δοθεί το ραντεβού του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο ίδιο σημείο. Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα η ανάρτηση αποσύρθηκε από το site που φιλοξενεί απόψεις του αναρχικού χώρου.
Η ανακοίνωση έλεγε: «Αναρχικοί - Κομμουνιστές» καλούν σε αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε».
Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα ακυρώνοντας τη μάζωξη των ακροδεξιών μνημονιολάγνων!
 
Όλοι την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 για την υπεράσπιση του χώρου που 6 χρόνια τώρα δώσαμε μάχες με τους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών και τα τσιράκια τους.Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους!
 
Αναρχικοί-Κομμουνιστές». 
 
Η ΝΔ εξέδοσε ανακοίνωση επ' αυτού:
 
«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση». 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει ότι καθιστά την κυβέρνηση «απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε"», στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος.
«Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση», καταλήγει η Ν.Δ.
Σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης επανέλαβε τις θέσεις της ανακοίνωσης του κόμματος από το βήμα της Βουλής καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό.
«Όσο και αν ο Πολάκης είνα ο πιο ανίδεος που πέρασε ποτέ από τα υπουργικά έδρανα δεν θα πούμε ποτέ καλα του έκαναν» είπε ο Κ.Μητσοτάκης. «Δεν θα επιτρέψουμε τα προβλήματα να λύνονται με γιαούρτια και κλωτσιές» συμπλήρωσε και επανέφερε το θέμα των εκλογών εξηγώντας ότι «οι εκλογές είναι ένα άλλος μηχανισμός  αποσυμπιεσης της κοινωνίας». «Όσο κι αν πιστεύετε ότι θα αργήσου, θα έρθουν πολύ πιο γρήγροα από ό,τι φαντάζεστε» τόνισε.
Σημειώνεται ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όσους θα συμμετάσχουν στην σημερινή διαδήλωση προκαλώντας και αυτοί υψηλή πολιτική ένταση.
Δεν γίνεται να αρέσουν και στους μεν και στους δε μόνο όποια διαδήλωση τους συμφέρει πολιτικά. Ας το καταλάβουν αυτό.
Είναι σαφές ότι και τα δύο κόμματα προκαλούν μια κατάταση πολιτικής ανωμαλίας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους σε μια περίοδο μόνιμης και πολυετούς κρίσης για την χώρα.
pronews