2.6.16

Μετά την Συρία και το Ιράκ το ISIS καταρρέει και στην Λιβύη - Επίθεση του λιβυκού Στρατού στην Σύρτη την πόλη-προπύργιο των ισλαμιστών (βίντεο, φωτό)


ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου  
 Την στιγμή που αναμένεται αποβατική ενέργεια απο το ΝΑΤΟ στην Λιβύη με στόχο την «μήτρα» του ISIS, τον τροφοδότη των «παραρτημάτων» του σε Συρία και Ιράκ όπως φανερώνει το κλείσιμο των εναέριων χώρων σε Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη, ο επίσημος Στρατός της χώρας ξεκίνησε την εκστρατεία ανακατάληψη της Σύρτης, της πόλης-προπύργιο του ISIS στην Βόρεια Αφρική. 
  Τα κυβερνητικά στρατεύματα (όπως αναγνωρίζονται από την Διεθνή Κοινότητας) στην πρώτη προσπάθεια διείσδυσης υπό την καθοδήγηση στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων δυτικών χωρών έχασαν 10 άντρες και τραυματίστηκαν άλλοι 40.  
 Aνάμεσα στους νεκρούς σύμφωνα με αναφορές είναι και ένα στελεχος των βρετανικών SAS   Η κυβέρνηση στην Τρίπολη έχει τη διεθνή αναγνώριση του ΟΗΕ.
Οι ταξιαρχίες αυτές, έχουν συγκροτηθεί από μαχητές της δυτικής πόλης Μιστράτα και έχουν προωθηθεί στην περιφέρεια της Σύρτης, από την προηγούμενη εβδομάδα, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψή της.   Χθες το απόγευμα συνέχισαν την προώθησή τους, κερδίζοντας έδαφος στα νότια της πόλης, ενώ κατέλαβαν κι έναν ενεργειακό σταθμό στα δυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού.  
 Οι κυβερνητικές δυνάμεις χτυπήθηκαν από το ΙSIS με τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας με τη χρήση παγιδευμένων αυτοκινήτων κατά την απόπειρα διείσδυσης όπου και έχασαν τους περισσότερους άνδρες.   Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε το ταυτόχρονο κλείσιμο των εναέριων συνόρων τριών χωρών το οποίο προαναγγέλλει ουσιαστικά την επικείμενη επέμβαση στη Λιβύη, σε συνδυασμό με τις νατοϊκές ασκήσεις που έχουν ενταθεί στην περιοχή, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής το ΠΝ και η 115 ΠΜ στην Κρήτη και η 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα της ΠΑ.   

Ανώνυμη πηγή δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει κλειστό τον εναέριο χώρο της για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη για τους επόμενους τρεις μήνες, λόγω της επικείμενη επέμβασης του ΝΑΤΟ.   Όλα δείχνουν ότι υπάρχει πλέον οργανωμένη διεθνής προσπάθεια για άμεση καταστροφή του ISIS σε όλες τις χώρες παρουσίας του. Χτυπιέται στην Φαλούτζα στο Ιράκ με τελικό σκοπό την ανακατάληψη της Μοσούλης.   Η Ράκκα στην Συρία αρχίζει να «κλυδωνίζεται» επικίνδυνα αφού προελαύνουν απο τα δυτικά ο συριακός Στρατός και από Βορρά οι κουρδικές δυνάμεις του YPG.  
 Τώρα είναι στο «στόχαστρο» η Σύρτης στην Λιβύη. Θα ακολουθήσουν η σομαλική Αλ Σεμπάμπ και η νηγιριανή Μπόκο Χαράμ.   Eτοιμάζεται εδώ και καιρό το έδαφος για την απόβαση στην Λιβύη καθώς εδώ και αρκετές ημέρες στελέχη ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και της Γαλλίας χτυπούν στόχους των ισλαμιστών στην χώρα. 
pronews