19.6.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: H Ρωσία επέστρεψε και έστειλε ενισχύσεις στη Συρία - Προσγειώθηκαν Su-34 και Su-24 (φωτό, vid)


ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο Μ.ΑΣΑΝΤ


του Βασίλη Καπούλα

Ο δέυτερος γύρος ξεκινάει και επίσημα: Η Ρωσία έστειλε τις πρώτες ενισχύσεις στη Συρία καθώς μαζί με την άφιξη του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Hmeymim τέσσερα Su-34 και τέσσερα Su-24. 
 
Συγκεκριμένα προσγειώθηκαν τα Su-24  με αριθμό "41", "49", "53 μαύρο", "57 μαύρο" και τα Su-34 με αριθμό "31 Red", "43 Red", "39 Red" και "37 Red".
 
Πλέον η φανερή αεροπορική δύναμη της Ρωσίας στη Συρία αποτελείται από 28 μαχητικά και συγκεκριμένα 4 Su-35, 4 Su-30SM, 8 Su-34 και 12 Su-24M/M2.
 
Πάντως με την άφιξη Σ.Σοιγκού στη Λαττάκεια αιφνιδιάστηκε και ο Μ.Άσσαντ ο οποίος μόλις τον υποδέχτηκε του είπε "δεν σας περίμενα"...Δείγμα του ότι θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας...
 
Η άφιξη αυτή έγινε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας που τόνιζε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια...αποστολής επιπλέον ενισχύσεων στη Συρία στο κοντινό μέλλον.
 
Ίσως αυτό να μην ήταν και απόλυτα αποπροσανατολιστικό καθώς υπάρχουν πληροφορίες που συνοδεύονται από τις φωτογραφίες παρακάτω ότι κάποια μαχητικά έφτασαν Συρία πριν την άφιξη Σ.Σοιγκού στις 31 Μαϊου...
 
"Γνωρίζω πως η στρατιωτική μας ομάδα είναι πολύ καλά εξοπλισμένη και δεν έχει έλειψη πυρομαχικών ή οπλισμού" είπε ο Lukyanov στο RIA 
 
"Φυσικά θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε τις συριακές ένοπλες δυνάμεις" Αυτές είναι οι υποχρεώσεις μας" είπε ο αξιωματούχος.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews