20.6.16

Η “μετακόμιση” του Χορτιάτη στο Κουτσόχερο εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στη ΠΑ


Στελέχη της ΠΑ εξακολουθούν να θέτουν υπο αμφισβήτηση την αναγκαιότητα της μεταφοράς του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής του Χορτιάτη στο Κουτσόχερο Λάρισας.Από την άλλη πλευρά πηγές από το ΓΕΑ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα από την μεταφορά στο Κουτσόχερο.Ούτε για το προσωπικό,ούτε για τις επιχειρήσεις.
Μεταφέρουμε τις απόψεις στελεχών της ΠΑ:

“Η μετακίνηση του προσωπικού Αεράμυνας (150 στελέχη)του 1ου ΚΕΠ από το Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στο 1ο ΑΚΕ στο Κουτσόχερο Λάρισας στοίχισε γύρω στις 200.000€ στην Π.Α. Αυτή η μετακίνηση όμως είχε προγραμματιστεί να γίνει με τη Βασική προϋπόθεση να έχει παραληφθεί από το 1ο ΑΚΕ και να είναι πλήρως επιχειρησιακό το πρόγραμμα ACCS και όχι να λειτουργεί η μονάδα με το πρόγραμμα MASE, διότι έτσι ακριβώς δούλευε και το 1ο ΚΕΠ πριν την μετακίνηση του προσωπικού του και δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός και επιχειρησιακός λόγος μεταφοράς του.. Κάτι τέτοιο όμως όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά υπολογίζεται να υλοποιηθεί περι το 2018 βάσει των εκτιμήσεων της επιτροπής παραλαβής του νέου συστήματος ACCS.
Η προχειρότητα και βιασύνη που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας αυτή η τόσο πολυάριθμη και πρωτόγνωρη θα λέγαμε για το πρόσφατο παρελθόν των ΕΔ, μετακίνηση του επιχειρησιακού προσωπικού του 1ου ΚΕΠ φαίνεται και από το γεγονός ότι στην αίθουσα ελέγχου του 1ου ΑΚΕ δεν υπάρχει συγκεκριμένη τηλεφωνική συσκευή για να ενημερώνονται οι ελεγκτές για τα ύψη των Αεροσκαφών της Πολιτικής Αεροπορίας έπειτα από επικοινωνία με την ΥΠΑ, κάτι που μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ασφάλεια πτήσεων στο Ελληνικό FIR και που σαν συσκευή υπάρχει στις Μονάδες Radar που έχουν επιχειρησιακό ρόλο.
Πολλά ερωτηματικά αφήνει η πρόσφατη απόφαση του Αρχηγείου της Π. Α. όπου εγκρίνει σε συνθήκες τόσο δυσμενείς για τη χώρα μας, κονδύλιο της τάξης 300.000 € για την ανακατασκευή της αίθουσας ελέγχου του 1ου ΚΕΠ , Μονάδας όπου με το πέρας όμως των μεταθέσεων του 2016 δεν θα έχει ούτε την ελάχιστη στελέχωση. Πολύ σημαντικό γεγονός επίσης που καταδεικνύει τη βιασύνη συγκεκριμένων ανθρώπων να δημιουργήσουν νέα μονάδα στη περιοχή της Λάρισας αποτελεί το γεγονός ότι η τοποθέτηση των ελεγκτών στο 1ο ΑΚΕ έγινε σε αίθουσα που προηγουμένως χρησιμοποιούταν ως αποθήκη…”
Militaire.gr