18.6.16

Ο Τσίπρας “αγοράζει” πυροσβεστικά αεροσκάφη! Τι δεν του ΄χουν πει


Στην 112ΠΜ στην Ελευσίνα,οι μοίρες των πυροσβεστικών αεροσκαφών ήταν για πολλά χρόνια “τόπος εξορίας”! Την εποχή των “μπλε” και “πράσινων” καφενείων,η μετάθεση στα πυροσβεστικά αεροσκάφη ήταν “απειλή” για τους μη αρεστούς! Ανάλογα με το αν κυβερνούσαν οι “μπλε” ή οι “πράσινοι” η Ελευσίνα έπαιρνε πάντα το χρώμα της …αντιπολίτευσης!

Ελπίζουμε ότι αυτά έχουν τελειώσει δια παντός κι ότι όσοι επίσημοι επισκέπτονται τη βάση των Πυροσβεστικών έχουν καταλάβει ότι έχουν απέναντί τους μερικούς από τους πιο μάχιμους ιπτάμενους και τεχνικούς. Σε 20 χρόνια έχου θρηνήσει 11 νεκρούς στην Ελευσίνα και στα Πυροσβεστικά.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Ελευσίνα κα μίλησε στο προσωπικό. Αναγνώρισε τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και μοίρασε αμέριστη αναγνώριση και εμπιστοσύνη. Έχουν χορτάσει και στην Ελευσίνα όχι μόνο από τον Τσίπρα,αλλά και από τους προηγούμενους. Καιρός κάποια κυβέρνηση να δώσει και κάτι υλικό. Όχι απαραίτητα αεροπλάνα,όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός!
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που το ενδεχόμενο να αγοράσουμε νέα αεροσκάφη για πυρόσβεση αναφέρεται από ένα πρωθυπουργό. Ο κ.Τσίπρας είπε ότι ρώτησε πόσα αεροπλάνα έχουμε,αναγνωρίζει ότι είναι πολλά αλλά κάποια είναι παλιά όπως είπε και ίσως πρέπει να αντικατασταθούν.
Έχει δίκιο σ΄ όλα,αλλά είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθούν τα αεροσκάφη. Και θα προσθέταμε,ότι δεν είναι και καθόλου απαραίτητο.Ακόμη κι αν καθηλώσουμε κάποια από τα παλαιά αεροσκάφη για να είναι πιο ασφαλείς οι πτήσεις για τους ανθρώπους που τα πετάνε,νομίζουμε οτι και πάλι έχουμε αρκετά για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Αρκεί να μην ζητάει κάθε δήμαρχος και κοινοτάρχης πυροσβεστικό αεροσκάφος ,μόλις πάρει φωτιά ο πρώτος θάμνος.Υπάρχουν και επίγειες δυνάμεις.
Αρκεί να καταλάβουμε όλοι μας και πρώτα απ΄ όλα όσοι εμπλέκονται στο σύστημα πυρόσβεσης,ότι τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούν να σβήσουν τη φωτιά,όταν αυτή φουντώσει.Να την περιορίσουν μπορούν και πάλι οι επίγειες δυνάμεις πρέπει να την “τελειώσουν”.
Αρκεί να καταλάβουν πάλι οι δήμαρχοι,οι κονοτάρχες ,οι πολιτευτές και οι βουλευτές ότι το να φέρουν αεροπλάνο πυροσβεστικό στις περιοχές που εκλέγονται για να το δουν ψηφοφόροι θα πρέπει κάπου να σταματήσει.
Πρόληψη,καλός σχεδιασμός,στενή συνεργασία των υπηρεσιών και τα αεροπλάνα θα μας φθάσουν.Το τεχνικό προσωπικό της Ελευσίνας είναι μηχανικοί για…Όσκαρ.Κάθε καλοκαίρι “ανασταίνουν” τα αερόσκαφη σε χρόνους…Φόρμουλας 1 .
Ευχόμαστε καλές πτήσεις και επιτυχημένες αποστολές. Στην κυβέρνηση και σ΄ όσους έχουν την ευθύνη του συντονισμού και της απόρριψης των αιτημάτων κάθε πικραμένου που φωνάζει στο τηλέφωνο “που είναι το κράτος”,ευχόμαστε καλά μυαλά και σε κάποιους ειδικά λιγότερες εμμονές. Αυτό πάει για τα Chinook το οποίο είναι ξεχωριστό θέμα που έχει να κάνει με την πυρόσβεση.
Militaire.gr