18.6.16

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Έρχονται μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους - Ποιος το λέει


 Νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό λόγω των μεγάλων ελλειμάτων που παρουσιάζουν τα ταμεία και μειώσεις της τάξης του 20%-30% για όσους συνταξιοδοτούνται με το νέο ασφαλιστικό νόμο, καθώς και μειώσεις για τους ήδη συνταξιούχους, αναμένει ο γνωστός εργατολόγος και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος παρευρέθηκε σε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας σχετικά με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού και τις επιπτώσεις που επιφέρει στους μελλοντικούς και νυν συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι: 


Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι μειώσεις που θα επέλθουν από της εφαρμογής του νόμου και για όσους συνταξιοδοτούνται εφ εξής, θα ξεπερνούν το 20 έως και 30%, ενώ για τους νυν συνταξιούχους οι όποιες μειώσεις προκύπτουν, θα καλύπτονται μεν από την προσωπική διαφορά που θα λαμβάνουν, η οποία, όμως, από 1/1/2019 θα βαίνει μειούμενη κατ’ έτος έως την πλήρη απάλειψή της. Εκτίμησε επίσης, ότι τον επόμενο χρόνο (2017) θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό λόγο των μεγάλων ελλειμμάτων που θα συνεχίσουν να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όσον αφορά στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, τη χαρακτήρισε ως πλέον σημαντική ακόμα και της πρώτης, διότι επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο το περιεχόμενο αυτής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να μη συμμορφωθεί. Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος έδωσε τις νομικές του συμβουλές για το πώς πρέπει στο εξής να χειριστούμε το θέμα ούτως ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΔΣ αποφάσισε αφού εξαντληθούν όλες οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες από την πλευρά μας, να απαιτήσουμε με δυναμικούς τρόπους τη δικαίωσή μας, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα.


Η Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις έτσι όπως διαμορφώνονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις και με σοβαρότητα διαρθρώνει το δικό της εποικοδομητικό λόγο προσβλέποντας στην θετική ανταπόκριση των αρμόδιων υπουργών.

Εφόσον όμως δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα το προσεχές διάστημα προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους, ενημερώνοντας τα πολιτικά κόμματα επί συγκεκριμένων εκκρεμών ζητημάτων προκειμένου να εισακουσθούν οι προτάσεις τους.


onalert