1.6.16

Πρίγκιπες και πριγκίπισσες!


Έχει δίκιο ο κ. Φίλης! Δεν πρέπει να αποκαλούμε τα παιδιά μας πρίγκιπες. Το σύντροφοι και το συντρόφισσες ταιριάζει περισσότερο στα όσα πρεσβεύει η εθνοσωτήριος κυβέρνησή μας. Ίσως θα έπρεπε να απαγορεύσουμε κι όσα παραμύθια έχουν μέσα πρίγκιπες και βασιλιάδες. Ή έχουμε Δημοκρατία ή δεν έχουμε...
Η Βασιλεία ήταν ένα αντιλαϊκό καθεστώς και ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Τα παιδιά μας αποκτούν λάθος πρότυπα με το να αποδέχονται το «πρίγκιπας» ως εκδήλωση λατρείας. Όταν ο πατέρας τους ή η μητέρα τους εκδηλώνουν με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους, είναι φυσικό να βλέπουν στο μέλλον θετικά οποιονδήποτε πρίγκιπα και να κινδυνεύσει έτσι η Λαϊκή μας Δημοκρατία.

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε στον κ. Φίλη την κατάργηση κι άλλων λέξεων και κυρίως εκείνων που έχουν σχέση με τη θρησκεία. Διότι και η θρησκεία είναι ένας εχθρός της εθνοσωτήριου κυβέρνησής μας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μαρξ την είχε χαρακτηρίσει όπιο των λαών. Να απαγορεύεται, λοιπόν,να πουν τα παιδιά μας «Θεέ μου». Να βρουν κάτι άλλο, όπως «Αλέξη μου» ή «Πάνο μου».
Δεν έχετε παράπονο με αυτήν την κυβέρνηση. Σας προσφέρει καθημερινά ένα θέμα και σας απασχολεί. Τη μία οι offshore, την άλλη οι πρίγκιπες του Φίλη και πάει λέγοντας.
Πριν απ' όλα αυτά, όμως, είχε προκύψει ο Μπαλτάς στην Παιδεία. Η κατάργηση της αριστείας ήταν μόνο η αρχή. Τώρα θα καταργήσουμε τους βαθμούς, τις εξετάσεις κι αυτή ακόμη την παρουσία στα σχολεία αν χρειαστεί.
Μία ερώτηση μόνο, κύριε Φίλη. Τι θα κάνετε, αν αύριο όλοι οι γονείς φτάνουν στο σχολείο και αποχαιρετούν τα βλαστάρια τους λέγοντάς του «γεια σου πρίγκιπα μου» ή «γεια σου πριγκιπέσσα μου». Θα βάζετε πιπέρι στο στόμα τους; Διότι αυτός ο λαός, κύριε Φίλη, είναι ένας περίεργος λαός. Είναι να μην του απαγορεύσεις κάτι. Τότε, επιτέλους, κάτι ξυπνά μέσα του! Υπό αυτό το πρίσμα, σας οφείλουμε πολλά. Συνεχίστε έτσι!
Θανάσης Μαυρίδης