30.6.16

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία Βουλγάρων επαγγελματιών διαρρηκτών!


Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε πολυάριθμες κλοπές από οικίες, εργοστάσια, εργοτάξια, αποθήκες και αγροικίες στο Νομό Θεσσαλονίκης

Στην υπόθεση εμπλέκονται εννέα (9) αλλοδαποί, ενώ η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται στις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Λαγκαδά και Ασσήρου

Η λεία τους περιελάμβανε εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα


Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, εργοστάσια, εργοτάξια, αποθήκες και αγροικίες διαφόρων περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης, οδήγησε η συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εννέα (9) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής και Αποδοχής και Διάθεσης Προϊόντων Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι προαναφερόμενοι, από τον Νοέμβριο του 2015, συνέστησαν ομάδα όπου οι ρόλοι ήταν συγκεκριμένοι και διακριτοί, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2015 – Μαίου 2016, στις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Λαγκαδά και Ασσήρου, όπου διέπραξαν συνολικά δεκαοκτώ (18) κλοπές από οικίες, εργοστάσια, εργοτάξια, αποθήκες και αγροικίες, ενώ η λεία τους περιλαμβάνει εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Μεταξύ των παραπάνω εμπλεκομένων, συμπεριλαμβάνεται, 48χρονος ομοεθνής τους, στον οποίο κατέληγε μέρος των κλοπιμαίων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός των αφαιρεθέντων αντικειμένων.


Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε έτερες παρόμοιες υποθέσεις.