14.6.16

Ο Α/ΓΕΑ στην Τουρκία! Τι πρέπει να δείξει και τι πρέπει να “τραγουδήσει” στον Τούρκο Αρχηγό



Από σήμερα μέχρι τη Παρασκευή ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία προσκεκλημένος του ομολόγου του Πτέραρχου Abidin Ünal.Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα είναι μια ακόμη συνάντηση σε “πολύ καλό κλίμα”.Οπως είναι σχεδόν βέβαιο ότι όσες μέρες είναι ο κ.Βαϊτσης στην Τουρκία,στο Αιγαίο όλα θα κυλήσουν πάρα πολύ ήρεμα! Έτσι είναι οι Τούρκοι…

Σίγουρο ότι ο κ.Βαϊτσης θα ακούσει πολλές ανούσιες δικαιολογίες από τον Τούρκο Αρχηγό.Θα ειπωθεί αρκετές φορές η λέξη “λάθος”! Όπως ειπώθηκε πρόσφατα ότι “από λάθος” πέταξαν πάνω από τη Μυτιλήνη τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη!

Βέβαια αρκεί να του δείξει τον πίνακα με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο ο Έλληνας Α/ΓΕΑ για να κόψει τις αστειότητες περί “λαθών”. Τα στοιχεία αφορούν ΜΟΝΟ στο 2016! Πέντε μήνες μόνο και δείτε τι έχουν κάνει οι “απέναντι”.

Τα “λάθη” βέβαια είναι ανθρώπινα.Αυτό πρέπει να το εξηγήσει με σαφήνεια ο Έλληνας Α/ΓΕΑ στον Τούρκο.Και με την εικόνα που αποτυπώνεται στον παραπάνω πίνακα,ένα μοιραίο “λάθος” όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλειστεί,αλλά μάλλον το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πότε θα γίνει.Οι συνέπειες οποιουδήποτε “λάθους” στον αέρα,είναι συνηθως μοιραίες.Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά η Άγκυρα,που το τελευταίο διάστημα έδειξε με την συμπεριφορά της στο Αιγαίο,ότι ίσως και να επιδιώκει την δημιουργία μια ανεξέλεγκτης κατάστασης στη περιοχή.Ο Α/ΓΕΑ θα πρέπει να εξηγήσει στον Τούρκο ομόλογό του ότι σ΄ αυτή τη περίπτωση κόστος δεν θα πληρώσει μόνο η Ελλάδα.
Στην ανάγκη ας του μεταφράσει το γνωστό ελληνικό άσμα “άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε”. Τα “λάθη” δεν αποτελούν τουρκικό προνόμιο…
Militaire.gr