1.6.16

Παραγωγή Καλάσνικοφ στην Ελλάδα λέει ο Καμμένος, το ΓΕΣ;


Για άλλη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προανήγγειλε την συμπαραγωγή τυφεκίων τύπου Kalashnikov στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, όταν εγκαταλειφθούν οι κυρώσεις από την ΕΕ, λέγοντας μάλιστα ότι επ’ αυτού υπάρχει ήδη συμφωνία με τη ρωσική πλευρά, ενώ τα τυφέκια θα είναι πιστοποιημένα και από το ΝΑΤΟ…
«Όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δίνει δουλειά στις αμυντικές βιομηχανίες».

Προφανώς, για να μιλάει με τόση βεβαιότητα ο υπουργός, θα έχει εξασφαλίσει ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έχει δώσει στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του το πράσινο φως για μια τόσο μεγάλη δουλειά, αφού υπάρχουν διαδικασίες στα Γενικά Επιτελεία που υποτίθεται ακολουθούνται για να κριθεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα προτού υπογραφεί σχετική σύμβαση. Για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από την πλευρά του ΓΕΣ, εικάζεται ότι όλες οι διαδικασίες έχουν τηρηθεί.
Και για να μην ανακοινώνεται διαγωνιστική διαδικασία, σημαίνει ότι είτε το αρμόδιο επιτελείο έχει λόγους να ζητά τεκμηριωμένα ένα συγκεκριμένο τυφέκιο, είτε έγινε η αξιολόγηση σε επίπεδο επιτελικό και απορρίφθηκε κάθε άλλη υποψηφιότητα.
Αν θυμόμαστε καλά, στο παρελθόν εξαπολύονταν μύδροι για «αδιαφανείς διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις», οπότε θα πρέπει να θεωρηθεί πως τώρα έχει ακολουθηθεί απαρέγκλιτα η διαδικασία.
defence-point