25.6.16

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στονΟργανισμό Λιμένος Πειραιά και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, προχώρησε το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.


«Η κυβέρνηση, με επιστολή της προς την ΟΜ.Υ.Λ.Ε και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμανιών, δεσμεύτηκε ότι με νομική βεβαιότητα στη Βουλή, θα διαφυλάξει την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, και όποια αντικατάσταση θα προέλθει με την ισχύουσα νομοθεσία με συλλογική σύμβαση εργασίας η διαιτητική απόφαση» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.
H oμοσπονδία των υπαλλήλων, χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. «Είμαστε σίγουροι, ο απόηχος αυτών των κινητοποιήσεων είναι κεκτημένο για νέους αγώνες και για νέες δημιουργικές μάχες», καταλήγουν.

Επιστολή Θ. Δρίτσα στην ΟΜΥΛΕ

«Όλο αυτό το διάστημα, οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβουλευτήκαμε μαζί σας με ειλικρίνεια, και πιστεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ίδιες τις κυβερνητικές στοχεύσεις, να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης», τονίζει σε επιστολή του προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων των δύο οργανισμών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας.
Ο κ. Δρίτσας προσθέτει ότι η κατοχύρωση ασφαλών σχέσεων εργασίας είναι αίτημα επιτακτικό και σε καμία περίπτωση το αίτημα αυτό δεν πρέπει να αντιδιαστέλλεται με το ακόμα πιο επιτακτικό αίτημα της δραστικής μείωσης της ανεργίας. «Οι αποφάσεις σας συνυπολογίζουν τις μεγάλες οικονομικές συνέπειες της απεργίας, τόσο σε βάρος των δημοσίων οικονομικών όσο και σε βάρος δοκιμαζόμενων σκληρά παραγωγικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα περιφρουρούν τον αγώνα σας» τονίζει στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο υπουργός.
ert