3.6.16

Bίντεο-ντοκουμέντο: Ανατίναξη τουρκικού τεθωρακισμένου - Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών


ΒΑΡΥ «ΦΟΡΟ» ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Το PKK έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο που δείχνει ακόμα ένα τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα να ανατινάζεται από εκρηκτικό μηχανισμό IED σκοτώνοντας άγνωστο αριθμό Τούρκων στρατιωτών καθώς η Άγκυρα επιδιώκει να κρύβει επιμελώς τις βαριές της απώλειες στον πόλεμο που έχει κυρήξει κατά των ίδιω τον κουρδόφωνων πολιτών της. 
 Οι Κούρδοι έστησαν ενέδρα στην περιοχή Mardin στην νοτιοανατολική Τουρκία. 
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες αλλά όπως οι Κούρδοι του ΡΚΚ συνηθίζουν έδωσαν το βίντεο στην δημοσιότητα λίγο αργότερα για να διαψεύσουν το τουρκικό Επιτελείο που αρνείται να ενημερώσει το τουρκικό κοινό για την τύχη των παιδιών του. 

  Οι μάχες μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού στρατού έχουν ενταθεί και οι Τούρκοι ακολουθούν το δόγμα της «ολοκληρωτικής ισοπέδωσης» των τουρκικών πόλεων της ΝΑ Τουρκίας για δύο βασικούς λόγους:   Επιδιώκουν να μην υπάρχει ολοκληρωμένος αστικός ιστός στις πολεις ώστε οι Κούρδοι του ΡΚΚ να μην έχουν διεισδύσιμες πόλεις μέσα στις οποίες να μπορουν να εγκαταστήσουν αμυντικές περίμετρους.
   Ο βασικότερος σκοπός όμως είναι  εξανδραποδισμός του κουρδικού πληθυσμού απο τις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας με σκοπό να μην υπάρχουν κάτοικοι έχοντες έννομο συμφέρον στην περιοχή και να επιθυμούν ένωση των εδαφών με αυτά της Β.Συρίας και το Β.Ιράκ δημιουργώντας ένα μεγάλο κρατικό μόρφωμα, το μεγάλο «Κουρδιστάν» (οι Αμερικανοί ονειρεύονται και απόσχιση των Κούρδων του Ιράν αλλά αυτό με βάση τους σημερινούς γεωπολιτικούς συσχετισμούς θεωρείται αδύνατον, άλλωστε οι Ιρανοί έχουν φροντίσει οι κουρδόφωνοι κάτοικοι να μην νιώθουν καμία καταπίεση στα ιρανικά εδάφη).   Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Νίσιβης η οποία δεν έχει ούτε ένα σπίτι ανέπαφο. 

Εκεί μάλιστα παραδόθηκαν 42 μαχητές του ΡΚΚ όταν πλέον τους είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά πολεμώντας στα χαλάσματα τα οποία κάποτε αποτελούσαν την κεντρική πλατέια της πόλης.  
 Στο μεταξύ μια νέα βομβιστική επίθεση του PKK έλαβε χώρα στο Ντιγιαρμπακίρ και τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες.  
 Οι Κούρδοι πυροδότησαν βόμβα στον δρόμο Ντιγιαρμπακίρ- Σιλβάν τη στιγμή που περνούσε στρατιωτικό όχημα όπως συνηθίζουν επί καθημερινής βάσεως.   Ένας από τους στρατιώτες είναι βαριά τραυματισμένος.  
 Σε έναν απολογισμό του τουρκικού στρατού, από την έναρξη των επιχειρήσεων έχουν σκοτωθεί 500 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και πάνω από 4.900 Κούρδοι του PKK σε επιχειρήσεις σε Τουρκία και Βόρειο Ιράκ.  
 Θεωρείται ότι τα νούμερα αυτά δεν αντικατοπρίζουν την πραγματικότητα και ότι οι απώλειες των Τούρκων είναι τουλάχιστον τριπλάσιες ενώ οι Κούρδοι τις ανεβάζουν ακόμα περισσότερο.
 Πολλοί από τους νεκρούς είναι από την Στρατοχωροφυλακή που θεωρείται παραστρατιωτικό σώμα με λιγότερο «επίσημη» ενημέρωση.

pronews