7.6.16

Δώρα ζωής σε πέντε συνανθρώπους μας πρόσφερε με τον πρόωρο θάνατό της η 16χρονη Νίκη [φωτό]


Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους  πρόσφερε με τον πρόωρο θάνατό της η 16χρονη Νίκη, κόρη του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Ηδη,  έχει βρεθεί συμβατός λήπτης για το ήπαρ του κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.
Ομως, εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από το πρωί σήμερα στο σπίτι της οικογένειας Νικολόπουλου για να σταθούν δίπλα στους γονείς και τα αδέλφια της Νίκης που χάθηκε τόσο πρόωρα.
Η  κηδεία του 16χρονου κοριτσιού έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, με τραγικές φιγούρες τους γονείς οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί της μέχρι την τελευταία στιγμή και επέδειξαν μεγαλείο ψυχής  με την απόφασή τους να χαρίσουν ζωή την ώρα που έχαναν το δικό τους παιδί.
Η διαδικασία για τη λήψη των οργάνων της Νίκης, (ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς)  που θα αποτελέσουν δώρο ζωής για πέντε ανθρώπους ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε περίπου στις 5.30 το πρωί. 
Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, παρότι, που όπως επισημαίνει δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενο την επιταγή της ανωνυμίας. Μάλιστα, εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της δωρεάς οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ανδρέας Καραμπίνης.

«Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΜ.