21.5.16

EgyptAir: Οι έρευνες “δείχνουν” συναγερμό για καπνό στο πιλοτήριο


Το σενάριο της πυρκαγιάς εντός του αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAir κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με αναλύσεις ερευνητών στις ΗΠΑ, αλλά και τη Γαλλία.
Το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων επιβεβαιώνει πως είχαν εκπεμφθεί αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού εντός του αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στο αιγυπτιακό FIR.

“Υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων που επεσήμαιναν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο λίγο πριν την παύση αναμετάδοσης δεδομένων πτήσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Υπογράμμισε όμως πως “είναι πολύ νωρίς για να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τα αίτια του δυστυχήματος όσο δεν έχουμε εντοπίσει την άτρακτο, ή τα καταγραφικά δεδομένων πτήσης. Η προτεραιότητα στις έρευνες είναι στραμμένη στον εντοπισμό της ατράκτου και των καταγραφέων”.
Την ίδια στιγμή και αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι τα ηλεκτρονικά μέσα του αεροσκάφουςαπέστειλαν μηνύματα για την ύπαρξη καπνών στη ζώνη του πιλοτηρίου πριν την συντριβή του.

http://ysterografa.gr/