21.5.16

Την κοπάνησαν για να γλιτώσουν από το μένος του Ερντογάν…


Δύο Κούρδοι βουλευτές του HDP εγκατέλειψαν την Τουρκία αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας που προώθησε ο Ερντογάν. Οι βουλευτές Φαϊζάλ Σαριλγιλντίζ και Τουγκμπά Χαζέρ έφυγαν από την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες για να αποφύγουν την σύλληψη. Η Άγκυρα επιμένει ότι είχαν σχέσεις με το ΡΚΚ, οπότε σύντομα μπορεί να έκαναν παρέα… στον Οτζαλάν σε διπλανό κελί.

Το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του Ερντογάν, η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» γράφει πως οι βουλευτές «το έσκασαν στην Ευρώπη για να γλιτώσουν», κατηγορώντας τους ουσιαστικά ως παράνομους φυγόδικους που έφυγαν από μια πραγματικά δημοκρατική χώρα που σέβεται τα δικαιώματά τους.
Φυσικά οι δύο βουλευτές έφυγαν απλώς για να σώσουν τη ζωή τους από τον τουρκικό φασισμό. Εξάλλου ο εισαγγελέας της Ούρφα είχε ζητήσει ήδη την άρση της ασυλίας του Σαριλγιλντίζ πριν καν ψηφίσει η τουρκική Βουλή.
Η δε Χαζέρ κατηγορείται για «διασπορά προπαγάνδας υπέρ του ΡΚΚ» και οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι υπέβαλε τα συλλυπητήριά της σε συγγενείς Κούρδου βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στην Άγκυρα.
defence-point