3.5.16

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΑΠΟΨΗ› Άρθρα: Η απαγόρευση της μπούρκας, το λουκέτο στο Carrefour


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπέλλος

Η πόλη Πάζαρτζικ της νότιας Βουλγαρίας έγινε η πρώτη βουλγαρική πόλη που απαγόρευσε την χρήση μπούρκας σε δημόσιους χώρους.
H αλλαγή στους δημοτικούς κανονισμούς έγινε  με 39 ψήφους υπέρ και 2 κατά. 
Με τον όρο δημόσιοι χώροι εννοούνται  και τα πάρκα και τα δημόσια μέσα μεταφοράς και όχι μόνο τα δημόσια κτήρια όπως  είχε αρχικά προταθεί. Η αστυνομία της πόλης είχε ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης θεωρώντας ότι η μπούρκα δυσκολεύει τον έλεγχο ατόμων για την ασφάλεια των πολιτών.

Η απαγόρευση δεν ισχύει μόνο σε περίπτωση περίθαλψης λόγω ασθενείας, σε ιδιωτικούς χώρους καθώς και σε χώρους λατρείας.
Σε περίπτωση παραβίασης του νόμου υπάρχει πρόστιμο 300 λέβα(150 ευρώ) και σε κάθε επαναληπτική παραβίαση 1000 λέβα (500 ευρώ).
H επόμενη πόλη που ετοιμάζεται να περάσει παρόμοιο νόμο είναι η γειτονική και 2η σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρία Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

Την προσωρινή διακοπή εργασιών του καταστήματος Carrefour της εταιρείας Μαρινόπουλος στο Mall της πόλης Ρούσε στα σύνορα με την Ρουμανία ανακοίνωσε στις 27/4 η εταιρεία που διαχειρίζεται το Mall συμπληρώνοντας ότι αυτό έγινε για ανεξάρτητους από το Mall λόγους.
Αν και η ανακοίνωση μιλάει για προσωρινή διακοπή των εργασιών, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του εμπορικού κέντρου δήλωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε το συντομότερο οι επισκέπτες του Mall να έχουν στην διάθεσή τους κατάστημα τροφίμων.
Αυτό είναι το μοναδικό κατάστημα της αλυσίδας στην πόλη Ρούσε ενώ στην ιστοσελίδα της εταιρείας Carrefour στην Βουλγαρία  συνεχίζει να υπάρχει στον κατάλογο των καταστημάτων  το κατάστημα στο Ρούσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Μαΐου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρινόπουλος στο Mall της Σόφιας που περιλαμβάνουν εκτός από το μεγαλύτερο κατάστημα Carrefour ποσοστό επί χώρων του Mall όπως αποθήκες και παρκινγκ με τιμή εκκίνησης τα 16,15 εκατομμύρια ευρώ.
Στην κορύφωση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας η Μαρινόπουλος είχε 20 καταστήματα ενώ τώρα έχει-ακόμη-7.

http://www.liberal.gr/