4.5.16

Καμμένος: Απάντηση στους απέναντι η στρατιωτική ενίσχυση της Ικαρίας


Η ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού αποτελεί εθνική αποστολή γιατί η παραμονή των νησιωτών εδώ, υπό δύσκολες συνθήκες, αποτελεί εθνικό έργο, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του εγκαινιάζοντας το πρώτο έργο της ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ) στην Ικαρία που αφορά τη διάνοιξη και βελτίωση δρόμου που συνδέει το Καρκινάγρι με τον Μαγγανίτη στο νότιο τμήμα του νησιού.

Δεσμευόμενος για την εκτέλεση και άλλων έργων σε ακριτικά νησιά από τη ΔΙΔΕΡΓΩΝ, ο κ. Καμμένος εξήγγειλε την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης στην Ικαρία «όχι μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού, αλλά και στο βόρειο, διότι η Ικαρία αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι. Η απάντησή μας θα είναι η ενίσχυση του νησιού, η οικονομική του ανάπτυξη, η ανάπτυξη του τουρισμού και βεβαίως η ανάδειξη ενός νησιού που έχει καταφέρει παρά τις δύσκολες συνθήκες να αποτελεί πρότυπο μακροζωίας σε όλο τον κόσμο», σχολίασε.
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα σέβεται και τιμά το διεθνές δίκαιο, αλλά πρέπει να γνωρίζουν φίλοι και εχθροί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κρατούν τις σημαίες ψηλά και είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιοδήποτε επιβουλέα σκέφτεται να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Η αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού αποτελεί έργο κλιμακίου του 747 τάγματος Μηχανικού.

newsbeast.gr