21.5.16

"Αντιεροπορικά" της ΕΛ.ΑΣ εναντίον των...λαθραίων τσιγάρων- Στούκας!!!


Στοχευμένοι έλεγχοι
για την καταπολέμηση των
 λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν (3) άτομα



Κατασχέθηκαν περισσότερα από (2.000)
αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.


Συγκεκριμένα:

§   Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (20-05-2016), 75χρονο ομογενή, διότι κατείχε και διέθετε σε χώρο λαϊκής αγοράς στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, (385) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (26) συσκευασίες λαθραίου καπνού, τα όποια βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε πάγκο μικροπωλητή και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του.
Σε έρευνα, που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (960) πακέτα τσιγάρα και (59) συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των (630) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

·      Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, πρωινές ώρες της 20-05-2016, 26χρονη αλλοδαπή, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες στην περιοχή του Ευόσμου, (150) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, τα οποία κατασχέθηκαν.

·      Αστυνομικοί του Α.Τ. Λευκού Πύργου, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες της 20-05-2016, στο κέντρο της πόλης, 23χρονο αλλοδαπό, διότι κατείχε (217) πακέτα τσιγάρα και (1) συσκευασία καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

·      Επιπλέον, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίσθηκαν στο κέντρο της πόλης, τρεις (3) τσάντες που περιείχαν (303) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (8) συσκευασίες λαθραίου καπνού.


Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Ελπίζουμε να κρατηθούν, για να μη τους ξαναδούμε αύριο στην ίδια ή σε άλλη λαϊκή, να συνεχίζουν τους.
Κανονικά θα έπρεπε να κατασχεθεί και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά και απόκρυψη των λαθραίων τσιγάρων και θα έπρεπε να σταλούν δείγματα των τσιγάρων στο Γενικό Χημείο του Κράτους, για να διαπιστωθεί η σύνθεσή τους και κατά πόσον αυτή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Είναι γνωστό ότι τα τσιγάρα αυτά δεν είναι απλά λαθραία, αλλά είναι κατασκευασμένα με διαφορετική σύνθεση και ποιότητα από τα νόμιμα.