21.5.16

Η ΡΩΣΙΑ σταμάτησε στην ΚΡΙΜΑΙΑ για να συνεχίσει προς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Διεθνείς στρατηγικοί αναλυτές το προηγούμενο διάστημα αναρωτιόταν γιατί η Ρωσία σταμάτησε στην Κριμαία και δεν τα πήρε ¨όλα σβάρνα¨ σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντούγκιν γεωπολιτικού σύμβουλου του Β.Πούτιν.
Μάρτιος του 2014.

  ¨ Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν ο γεωπολιτικός σύμβουλος του Β.Πούτιν και δημιουργός της Ευρασιατικής Ένωσης, αυτός που καθορίζει την γεωπολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας με άρθρο του που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ξεκαθαρίζει ότι, η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να επέμβει στην Αν.Ουκρανία αμέσως μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, μέχρι τις όχθες του Δνείπερου ποταμού, προς ανάκτηση της ανατολικής Ουκρανίας. Οτιδήποτε δεξιά του Δνείπερου θα περιέλθει στην ρωσική επικράτεια…¨15/03/2014 pronews.gr/portal/
Το project του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ είναι διαφορετικό από αυτό των ανθρώπων και τελικά θα γίνει μόνο αυτό.
Η κάθοδος της Ρωσικής μηχανής στην Συρία και στην Αν. Μεσόγειο είναι και ο καταλύτης των επερχομένων γεωπολιτικών ανατροπών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Για αυτές ¨τρέμει¨ ο Σουλτάνος στην Άγκυρα και έχει νεύρα με τον Νταβούντογλου και με ότι άλλο κινείται έξω από τον δικό του λογισμό.
Ζητάει μάλιστα επειγόντως βοήθεια γιατί βλέπει ότι οι Ρώσοι θα τον επισκεφτούν λίαν συντόμως από το αεροπλανοφόρο της Μαύρης Θάλασσας που είναι η ΚΡΙΜΑΙΑ, η Ελληνική Χερσόνησος της Ταυρίδος.
Σαν να λέμε ¨ταύρος εν υαλοπωλείο¨.

¨Ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με το RIA-Novosti, ότι «Πρέπει να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ελπίζουμε σε απτά αποτελέσματα στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8-9 Ιουλίου. Πρέπει να κάνουμε τη Μαύρη Θάλασσα, θάλασσα σταθερότητας. Είπα στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ: δεν έχετε παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, γι’ αυτό και έχει γίνει σχεδόν ρωσική λίμνη. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας ως χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Εάν εμείς δεν αναλάβουμε δράση, η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει».
Και ο Ερντογάν συμπλήρωσε: «Η επίλυση του ζητήματος για την είσοδο στο ΝΑΤΟ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της ‘‘Μακεδονίας’’ είναι σημαντική για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».
Στις 22 Απριλίου ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βερσμπάου δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία πρέπει να αξιολογήσει τη δυνατότητα μιας πιο μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Πριν από αυτό, ο Γ. Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να οικοδομεί τη στρατιωτική του παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γίνεται λόγος για ναυτικές δυνάμεις, καθώς για μέσα παρακολούθησης και ταχείας μεταφοράς ενισχύσεων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι το Κίεβο εξετάζει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της συμμαχίας για τη δημιουργία στολίσκου της Μαύρης Θάλασσας. Στην περιοχή, όπου στην πραγματικότητα έχουν σωρευθεί, παγωμένες προσωρινά αρκετές συγκρούσεις, και από την οποία περνούν πολλές ενεργειακοί οδοί θα εγκατασταθούν αεροπλάνα AWACS για την παρακολούθηση, σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, υπεύθυνος για τα ζητήματα του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, σχολιάζοντας την ιδέα για τη δημιουργία στόλου του ΝΑΤΟ στην Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι η προσπάθεια να ενισχυθεί η στρατιωτική παρουσία χωρών που δεν ανήκουν στην περιοχή δεν πρέπει να συνεχιστεί.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ greekpress.gr/ 13 Μαΐου 2016
Τρέχουν οι σύμμαχοι να καλμάρουν τον Σουλτάνο που για την ώρα είναι και ο θεματοφύλακας των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.
Μέχρι και αντιπυραυλική ασπίδα φαίνεται να του φορούν περιφερειακά δηλ. από εκεί προς τα έξω που θα γίνει και η πιθανολογούμενη για αυτούς κατεβασιά των Ρώσων στα ΣΤΕΝΑ και στην Κωνσταντίνου –ΠΟΛΗ.
¨Η ενεργοποίηση του αμερικανικής κατασκευής ΝΑΤΟϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ρουμανία συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αναμφίβολα, η εγκατάσταση του συστήματος RPO συνιστά πραγματικά απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.
«Λαμβάνονται μέτρα ώστε να διασφαλισθεί το αναγκαίο επίπεδο ασφάλειας για τη Ρωσία. Ο ίδιος ο πρόεδρος [Βλαντιμίρ Πούτιν], επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω, έχει επανειλημμένως θέσει το ερώτημα ‘κατά ποίου λειτουργεί το σύστημα;’».
Το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ντεσεβέλου, στη νότια Ρουμανία, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία την Πέμπτη παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και Αμερικανών και Ρουμάνων αξιωματούχων. ¨ in.gr/12 Μαΐου 2016
Οι τελευταίες δηλώσεις από την ρωσική πλευρά αναδεικνύουν και προς τα πού θα τρέξουν οι εξελίξεις.
¨Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στο Twitter, ανέφερε πως η Άγκυρα «χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τον ενοχλητικό όρο «κατοχή», ενώ, στο μεταξύ γνωρίζουν, για παράδειγμα, τον πραγματικό κατακτητή στην Κύπρο». Η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ αφορά τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της Κριμαίας σημειώνοντας πως η πολιτική της Άγκυρας στοχεύει στην υποκίνηση της εθνοτικής διαμάχης και στην αποσταθεροποίηση¨ infognomonpolitics.blogspot.gr/ 21 Μαΐου 2016
Η γεωπολιτική επικαιρότητα μοιάζει με το άνοιγμα ενός μονοπατιού και πολλές φορές δείχνει προς τα που θα τρέξουν τα γεγονότα.
Μετά την Συρία βλέπουμε ότι η επικαιρότητα και οι πρωτοβουλίες των μεγάλων εστιάζονται στο ενεργειακό ΑΙΓΑΙΟ της προσφυγικής κρίσης, στην Μαύρη Θάλασσα και τελευταία όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους προς την ΚΡΙΜΑΙΑ.
ΓΙΑΤΊ άραγε;
Διότι η Ελληνιστική ΚΡΙΜΑΙΑ είναι σήμερα το ρωσικό μπαλκόνι που ατενίζει προς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Αυτά όλα συμβαίνουν την στιγμή που οι τοκογλύφοι ετοιμάζονται να μας πάρουν ¨τα τελευταία μέτρα¨ εδώ στην Ελλάδα και φυσικά δίχως να έχουν ΘΕΟ μέσα τους.
Άλλωστε δεν γνωρίζουν και τι τους επιφυλάσσει η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τώρα που τα πράγματα σε όλο τον πλανήτη είναι οριακά προς την μεγάλη σύγκρουση με την αμαρτία.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας