21.5.16

Λαφαζάνης: "...καταληστεύουν τα λαϊκά εισοδήματα και παραδίδουν στους “εμπόρους των εθνών” αλυσοδεμένη την Ελλάδα..."


Ο Παναγ, Λαφαζάνης, ο οποίος θα μιλήσει αύριο σε πολιτική εκδήλωση της ΛΑ.Ε. στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, σε δηλώσεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής...
 
 
“Η άθλια νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μαζί με τους παραδομένους νεομνημονιακούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταληστεύουν τα λαϊκά εισοδήματα και παραδίδουν στους “εμπόρους των εθνών” αλυσοδεμένη την Ελλάδα και αλυσοδεμένο τον ελληνικό λαό.

Ένα υπερταμείο που θα διοικείται από τους νεοαποικιοκράτες δανειστές θα ξεπουλήσει και θα σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους την δημόσια περιουσία. Οι ίδιοι δανειστές θα ελέγχουν τα δημόσια έσοδα, ενώ ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, αφού σκανδαλωδώς πήραν τζάμπα τις τράπεζες, θα βάλουν στο χέρι προς καταλήστευση και όλες, σχεδόν, τις ιδιωτικές μικρομεσαίες περιουσίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δυστυχώς η κυβέρνηση διευκολύνεται να ξεπουλάει τη χώρα, να ληστεύει τους εργαζόμενους και να μετατρέπει σε σύγχρονους ραγιάδες τους πολίτες, αφού στη Βουλή δεν υπάρχει αντιπολίτευση, η οποία να ενθαρρύνει ενωτικές λαϊκές κινητοποιήσεις και να αντιταχθεί με ρεαλιστική ριζοσπαστική εναλλακτική πρόταση στα καταστροφικά σχέδια της.

Αντίθετα, στη σημερινή Βουλή, η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία της συναπαρτίζεται από μνημονιακά κόμματα και τη νεοφασιστική απόφυση του συστήματος και από ενόχους και συνενόχους για μεγάλα εθνικά εγκλήματα μνημονιακούς βουλευτές, παίζεται ξεδιάντροπα ένα παιχνίδι άσφαιρων θεατρικών αντιπαραθέσεων αρένας και τεχνητών κωμικών εντάσεων.

Αν η ΛΑ.Ε. ήταν παρούσα στη σημερινή Βουλή, να ασκεί ουσιαστική και δυναμική πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση από θέσεις πραγματικής εναλλακτικής πρότασης, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προωθώντας τέτοιας έκτασης μέτρα βαρβαρότητας, θα βρισκόταν τώρα πολύ στριμωγμένη, αν δεν θα έπνεε τα λοίσθια.

Αυτές τις ώρες οι εργαζόμενοι και ο λαός της πατρίδας μας χρειάζεται όσο ποτέ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της καθολικής αγωνιστικής αντίστασης και εξέγερσης των εργαζομένων και του λαού της Γαλλίας.

Για την Ελλάδα έχει επείγουσα σημασία επιβίωσης και προοπτικής ένα μεγάλο μέτωπο όλων ανεξαιρέτως των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, στη βάση ενός εναλλακτικού προγράμματος.

Στη προμετωπίδα του αυτό το πρόγραμμα, για να μπορεί να βάλει σε αντιμνημονιακή τροχιά διεξόδου και ανάπτυξης τη χώρα, θα πρέπει να προβλέπει: τη σχεδιασμένη συγκρότηση εθνικού νομίσματος, την διακοπή αποπληρωμής για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη γενναία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των αδυνάτων, την εθνικοποίηση των τραπεζών, ένα δίκαιο, απλό και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, χωρίς φορολογικές ασυλίες για την ολιγαρχία, το σταμάτημα στο ξεπούλημα της χώρας, την επαναφορά των εργασιακών κατακτήσεων, ένα σχέδιο παραγωγικών επενδύσεων με ενίσχυση των θέσεων εργασίας, τη στήριξη και ενίσχυση μισθών και συντάξεων και της θέσης των μικρομεσαίων επαγγελματιών και της αγροτιάς.

Η ΛΑ.Ε. καλεί όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις σε συνεργασία και σε συναγερμό πάνω σε ένα τέτοιο ελπιδοφόρο πρόγραμμα ενάντια στη σημερινή ατελείωτη μνημονιακή βαρβαρότητα.”