16.5.16

Πάλι ο… Σημίτης;

Το χαμόγελο της...επιτυχίας!

Καμία σωτηρία… Φυσικά, δεν περίμενε κανείς να εξοργιστεί με τη νέα δημόσια παρέμβαση του Κώστα Σημίτη, για να καταλάβει ότι η Ελλάδα της κρίσης είναι ακόμη εδώ. Μαζί μας, δίπλα και μπροστά μας. Σκιάζοντας την οπτική του εθνικού μέλλοντος.
Ο πρώην πρωθυπουργός και δεύτερος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τον ιδρυτή του Κινήματος… της καρδιάς μας, Ανδρέα Παπανδρέου, αποτελεί για μια “ελίτ” της ελληνικής κοινωνίας, τον πρωθυπουργό του εκσυγχρονισμού. Των μεταρρυθμίσεων. Της απόπειρας να περιορίσει τον λαϊκισμό.

Φυσικά, αυτό καταλαβαίνουν οι… ελίτ. Γι’ αυτό και βρίσκονται μακριά από τον μέσο Έλληνα, και αδυνατούν να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.
Ο Κώστας Σημίτης δεν ήταν τίποτα από τα παραπάνω. Αντιθέτως, υπήρξε ο βασικός υπεύθυνος για την κρίση την οποία βιώνουμε σήμερα. Στην οκταετία Σημίτη μπήκαν οι βάσεις για το εθνικό πλιάτσικο, που οδήγησε στην εθνική καταστροφή του 2010, με τη χρεοκοπία στα χέρια του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός.
Η περίοδος Σημίτη είναι η πιο σκοτεινή περίοδος διακυβέρνησης του τόπου, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Με τους σκελετούς να είναι τόσο πολλοί, που δεν χωρούν στις ντουλάπες. Και έτσι… σεργιανίζουν μέχρι και σήμερα στον δημόσιο βίο.
Θα περίμενε κανείς από τον άλλοτε καθηγητή της Παντείου, περισσότερη γενναιότητα. Περισσότερη αυτοσυγκράτηση. Περισσότερη αυτοκριτική.
Η πολιτική αξιοπρέπεια δεν είναι… μακέτο, κύριε πρόεδρε.
http://ysterografa.gr/
_______________________________________________
Aς έχουν υπ όψη τους ορισμένοι, ότι με κυβέρνηση  "ακροδεξιάς" η παραγραφή των κακουργημάτων θα...ξεπαραγραφτεί και ότι αυτοί που πούλησαν την Ελλάδα θα εγκατασταθούν μόνιμα στις φυλακές (στη καλύτερη περίπτωση). Juan