12.4.16

Το ΚΚΕ απαντά μέσω Militaire για τις περικοπές στις ΕΔ και την “διακομματική σιωπή”


Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντέδρασε σ΄ ένα άρθρο του Militaire.gr που αναφερόταν στις νέες περικοπές που έρχονται στις ΕΔ και στην “διακομματική σιωπή”. Ο Συνταγματάρχης ε.α Νίκος Παπαναστάσης μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί . Και μόνο ότι υπάρχει απάντηση προσμετράται στα θετικά του ΚΚΕ.
Το κείμενο απάντηση:

Κύριε Καρβουνόπουλε
Την 8/4/2016 δημοσιεύθηκε στο site σας www.militaire.gr, άρθρο με τίτλο: «ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις ΕΔ: “Δεν λες κουβέντα”! Σιωπούν όλα τα κόμματα πρέπει να μιλήσουν οι Αρχηγοί». Πιστεύοντας καλόπιστα ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, παίρνοντας αφορμή απ’ το τμήμα του τίτλου «… Σιωπούν όλα τα κόμματα …», μια πληθώρα ανακοινώσεων του ΚΚΕ, στις οποίες εκφράζονται με καθαρότητα θέσεις που προβάλλουν και στηρίζουν τα πάγια κλαδικά αιτήματα των στρατιωτικών, πάντα ενταγμένα στα γενικότερα λαικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα που γεννά η πολιτική τόσο της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων, σας στέλνω μια χαρακτηριστική σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Απόσπασμα απ’ τη τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ:
Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας :
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι έχετε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε και να αντιστέκεστε σε αυτή την πολιτική μαζί με τα αγωνιζόμενα σωματεία και φορείς. Γι’ αυτό και σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας και υποστηρίζει:

Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να γίνει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI).
Κατάργηση της νομοθεσίας που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης με τη μετατροπή των επικουρικών σας ταμείων σε επαγγελματικά – αυτοδιαχειριζόμενα.
Να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας με καθιέρωση εβδομαδιαίου προγραμματισμού υπηρεσιών.
Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Έχουμε ζητήσει να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση των προσφύγων – μεταναστών με ασφάλεια προς τις χώρες προορισμού τους».
Την τετρασέλιδη ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε σε μορφή PDF   ΕΔΩ.
Militaire.gr