14.4.16

Εάν είναι ασφαλής χώρα η Τουρκία, γιατί ο κ. Μπέρνεμαν δεν απαγγέλει το ποίημα του στην Άγκυρα;


«Οι ροές  έχουν μειωθεί, όχι γιατί λειτουργεί η συμφωνία αυτή καθ' αυτή, αλλά γιατί έχουν κλείσει τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», υπογράμμισε από ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «κάποιοι βολεύονται με την κατάσταση καθώς πλέον δεν φτάνουν πρόσφυγες στις χώρες τους, γι αυτό κάνουν πως δεν βλέπουν ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, με εικόνες σε Ειδομένη και Πειραιά που δεν τιμούν τις Ευρωπαϊκές αξίες» ζητώντας τέλος οικονομικές κυρώσεις για όσες χώρες υπονομεύουν τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση.
«Εάν πράγματι είναι τόσο ασφαλής χώρα η Τουρκία γιατί δεν ζητάμε από τον κ. Μπέρνεμαν, που τόσο ενόχλησε τον κ. Ερντογάν με το ποίημά του, να το απαγγείλει στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη;», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ολόκληρη η ομιλία:
Ένα μήνα πριν, στη συζήτηση για την επικείμενη Συμφωνία σας προειδοποιούσαμε για τα νομικά κενά.
Εσείς όμως δώσατε στον κ. Ερντογάν την δυνατότητα να λειτουργεί εκβιαστικά και να απαιτεί όλο και μεγαλύτερα ανταλλάγματα για να κάνει το αυτονόητο.
Εάν πράγματι είναι τόσο ασφαλής χώρα η Τουρκία γιατί δεν ζητάμε από τον κ. Μπέρνεμαν,  που τόσο ενόχλησε τον κ. Ερντογάν με το ποίημά του, να το απαγγείλει στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη;
Σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη εφαρμογής ας είμαστε ειλικρινείς. Οι ροές  έχουν μειωθεί, όχι γιατί λειτουργεί η συμφωνία αυτή καθ αυτή, αλλά γιατί έχουν κλείσει τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.
Κάποιοι βολεύονται με την κατάσταση καθώς πλέον δεν φτάνουν πρόσφυγες στις χώρες τους, γι αυτό κάνουν πως δεν βλέπουν ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών,  με εικόνες σε Ειδομένη και Πειραιά που δεν τιμούν τις Ευρωπαϊκές αξίες.
Αν θέλουμε να εκπροσωπούμε το Ευρωπαϊκό όραμα της αλληλεγγύης,πρέπει να επιβάλουμε τη διαδικασία της μετεγκατάστασης. Κι αν κάποιοι δεν θέλουν να την υλοποιήσουν γιατί έμαθαν να παίρνουν από την Ευρώπη μόνο ό,τι τους βολεύει, ή γιατί χρησιμοποιούν τον εθνο-λαϊκισμό ως όπλο εσωτερικής κατανάλωσης, τότε να έχουν ανάλογες κυρώσεις με περικοπή των διαρθρωτικών ταμείων.
http://www.androulakisnikos.gr/