30.4.16

Μήνυμα Α/ΓΕΑ από την αναχαίτιση: Στεκόμαστε όρθιοι στις επάλξεις - ΦΩΤΟ


Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα χτυπούσε κόκκινο, την Μεγάλη Παρασκευή, ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας έστελνε το δικό του μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, από μονάδα αναχαίτισης της Πολεμικής Αεροπορίας, πλαισιωμένος από πιλότους.
Φορώντας τη φόρμα του πιλότου και όχι στολή "γραφείου" ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης επέλεξε να επισκεφθεί τις μονάδες αναχαίτισης 130 ΣΜ στη Λήμνο135 ΣΜ στη Σκύρο και 133 ΣΜ στο Καστέλι.

Το μήνυμα ήταν σαφές: Είμαστε ετοιμοπόλεμοι, από τον Αρχηγό μέχρι και τον τελευταίο σμηνίτη.


Οι συγκεκριμένες Μονάδες είναι αυτές από τις οποίες απογειώνονται τα αεροσκάφη αναχαίτισης. Σχεδόν πάντα υπάρχουν ετοιμότητες πενταλέπτου, ειδικά αυτές τις ημέρες που η τουρκική προκλητικότητα είναι στα ύψη.

Ο Χρήστος Βαϊτσης αντάλλαξε ευχές με τους Ιπτάμενους και Τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής, καθώς και με το προσωπικό των Μονάδων. Ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης συνοδευόταν από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ. 

Στην 133 σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι, γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών της Μονάδας, ο Χρήστος Βαϊτσης έστειλε με τον τρόπο του ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στους "απέναντι" όσο και στην πολιτική ηγεσία:

Παραμένουμε πιστοί στο καθήκον, στεκόμαστε όρθιοι στις επάλξεις. Ουσιαστικά διαμήνυσε ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι ικανή να αποτρέψει οποιονδήποτε εισβολέα, και να προασπιστεί την πατρίδα.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών το ακόλουθο μήνυμα:

Μ. Παρασκευή 29.4.2016

Readiness στην 133 ΣΜ για τις ημέρες του Πάσχα.
Πολλές αναμνήσεις ανάλογων ημερών του παρελθόντος.

Οι άνθρωποι της προσφοράς και του καθήκοντος, πάντοτε πιστοί στο καθήκον, στέκονται όρθιοι στις επάλξεις της πατρίδας.
Τιμή μου που είμαι Αρχηγός αυτών των απίστευτων ανθρώπων.

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά
Με επιτυχίες πάντοτε για την Π.Α
Αντιπτέραρχος (Ι) Χ. Βαϊτσης
Α/ΓΕΑ

Αντιπτέραρχος (Ι) Χ. Βαϊτσης
Α/ΓΕΑ
 


onalert