17.4.16

Βίντεο: Η Ρωσία ετοιμάζεται για μάχες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το έδαφός της - Η πολεμική εμπλοκή στην Συρία ήταν μόνο η αρχή...


ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ, ΝΕΑ ΟΠΛΑ 

του Γιάννη Πετρίδη
H πρώτη υπερπόντια εκστρατεία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Συρία, μπορεί να στέφεται μέχρι στιγμής με επτυχία, αλλά οι Ρώσοι ιθύνοντες διέγνωσαν αδυναμίες στην προσπάθεια προσαρμογής των δεδομένων μιας εκστρατείας μακριά από τα εδάφη της Ρωσιας με τον τρόπο της μέχρι στιγμής εκπαίδευσης του προσωπικού σε επιχειρήσεις στο μητροπολιτικό ή στο περιφερειακό της ρωσικής μητρόπολης εδάφους.

Ετσι ξεκινούν ένα μεγάλο πρόγραμμα βελτίωσης της μαχητικής απόδοσης των τριών από τους τέσσερις Κλάδους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (σε Στρατό, Ναυστικό και Αεροπορία), αφού εκτιμούν ότι στα επόμενα χρόνια η ανάγκη ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων μακριά από το ρωσικό έδαφος θα πολλαπλασιαστεί.
Μαζί με την εκπαίδευση θα υπάρξει και μια νέα γενιά όπλων που θα δίνει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την ικανότητα να επιχειρήσουν και νικήσουν σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων μακριά από το έδαφός τους.
Στο νέο δόγμα επιχειρήσεων θα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις εναέριες μεταφορές βαρέων όπλων, στον εναέριο ανεφοδιασμό και σε μια νέα γενιά όπλων αέρος-εδάφους
Δείτε το σχετικό βίντεο:

pronews