20.4.16

Στρατιωτικοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αναμένουν όχι εξηγήσεις αλλά λύσεις ηγεσίας!


Όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων άκουσαν τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις πολλών όχι ενός μόνο υπουργών,ότι κανείς και τίποτα δεν θα πειράξει τουλάχιστον τα συνταξιοδοτικά -ασφαλιστικά τους και δεν παραιτήθηκαν ενώ μπορούσαν μέχρι το τέλος του 2014 θα πρέπει σήμερα να αισθάνονται πάρα πολύ άσχημα.Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι΄ αυτό αλλά πρέπει να σκεφτούν ότι η ντροπή δεν είναι δική τους για την τίμια απόφαση που πήραν. Είναι για όσους τους κορόϊδεψαν.

Μετά την ανακοίνωση των σχεδίων νόμου περί ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, και το ατελέσφορο διαχρονικά κυνήγι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ ώστε να εναρμονίσει  τους ισχύοντες σταδιoδρομικούς νόμους των ΕΔ με τις ραγδαία μεταβαλλόμενους ασφαλιστικούς, συνταξιοδοτικούς και … Νόμους του Υπουργείου Οικονομικών, ένα μόνο πράγμα μπορεί να θεωρηθεί ως αυτονόητο:
Η στην πράξη στήριξη όλων εκείνων των στελεχών που αγαπώντας τις Ε.Δ αγνόησαν τις “Κασσάνδρες” και παρέμειναν σε αυτές , θίγονται δραματικά σε σχέση με τους συμμαθητές τους που λαμβάνουν εδώ και μια δεκαετία την  σύνταξή τους.
Πως μπορεί να γίνει αυτό;
Βοηθώντας τους να στηρίξουν την επιλογή τους δίδοντας την δυνατότητα σε όλους επέκτασης του ενεργού βίου τους, προσβλέποντας σε κάτι καλύτερο στο μέλλον.Αυτό είναι το ένα. Συνεπώς οι ανοησίες ρυθμίσεων που προβλέπουν εκδίωξη κόσμου που θέλει να παραμείνει στην υπηρεσία καλό είναι να εξαλειφθούν ΤΩΡΑ από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.
Το δεύτερο έχει με τις υποσχέσεις,δεσμεύσεις και δημόσιες δηλώσεις που έχει κάνει η παρούσα πολιτική ηγεσία. Σύμφωνα με την οποία θα απαλλάξει τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ από διάφορους κομματικούς κομισάριους -όχι δεν αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ο χαρακτηρισμός-  που επιχειρούν μέσω  παλαιοκομματικών μηχανισμών να κρατήσουν σιωπηλούς ομήρους χιλιάδες συναδέλφους τους. Συνεπώς το τοπίο και σ΄ αυτό το τομέα πρέπει να ξεκαθαρίσει με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ ΤΩΡΑ.
Εκτός αν η και η σημερινή ηγεσία βολεύεται με το να βγαίνει ο κάθε στρατιωτικός και να μιλά ακόμη και σε τοπικά κανάλια για τις  -κατά τη γνώμη του- επιχειρησιακές ανάγκες των ΕΔ!!! Χωρίς ο Αρχηγός του ακόμη να τον έχει καλέσει για εξηγήσεις. Αν βολεύεται και η δεύτερη φορά μ΄ αυτό το σκηνικό ,τότε ναι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ,πάμε σε διάλυση.