2.3.16

Με πτώματα Τούρκων και ισλαμιστών γέμισε κουρδική πόλη στην Συρία - Η εισβολή κατέληξε σε όλεθρο... (φωτό, vid)


ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ: "ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"

του Βασίλη Καπούλα
Σε σφαγή των Τούρκων και των ισλαμιστών κατέληξε η διπλή σχεδιασμένη επίθεση στην κουρδική πόλη Tal Abyad της Συρίας. Oι κουρδικές δυνάμεις YPG τους συνέτριψαν κυριολεκτικά ενώ ολόκληρη η πόλη γέμισε με πτώματα. Εκπρόσωπος των Κούρδων έστειλε μήνυμα στην Τουρκία και στο συνέταιρο της, το ISIS, τονίζοντας πως την ίδια τύχη θα έχουν κάθε φορά...
 
Η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη καθώς η μια ομάδα 100 ατόμων εισήλθε στις κουρδικές περιοχές της Συρίας από το τουρκικό έδαφος και επιτέθηκε στην Tel Abyad ενώ η άλλη από την Ράκκα και επιτέθηκε στις πόλεις Αΐν Ίσα και Suluk (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
 
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ομάδα αποτελούμενη από 100 ισλαμιστές μπήκε στην Συρία από την Τουρκία και επιτέθηκε στην κουρδική πόλη Tel Abyad με την κάλυψη του τουρκικού πυροβολικού.
 
Το Ρωσικό ΥΠΑΜ τόνισε πως και οι δυνάμεις SDF επιβεβαίωσαν την εισβολή των ισλαμιστών και τουρκικών δυνάμεων.
 
"Το ρωσικό κέντρο στην Συρία έλαβε πολλαπλές αναφορές και πληροφορίες οι οποίες διασταυρώθηκαν για την επίθεση από την Τουρκία στην συριακή πόλη Tal Abyad" είπε ο Sergei Kuralenko στους δημοσιογράφους. 
 
"Το Ρωσικό κέντρο ζήτησε από το αμερικανικό κέντρο στο Αμμάν εξηγήσεις για το σφυροκόπημα του συριακού εδάφους από την Τουρκία μέλος του συνασπισμού τους".
 
Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων SDF, Τalal Salou, είπε στο RIA Novosti ότι οι Κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν και τους απώθησαν επιτυχώς.
 
pronews