17.3.16

Kατασκευή Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων στο Θέρμο


Ο Δήμαρχος, η δημοτική Αρχή και οι δημότες του Θέρμου εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες σε όσους εμπνεύστηκαν και συνετέλεσαν  στην εκπλήρωση του υψηλού στόχου κατασκευής Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων στο Θέρμο με την τοποθέτηση, ως βασικού στοιχείου αυτού, ενός στρατιωτικού  αεροσκάφους  τύπου MIRAGE F1.

   H τιμή αυτή ανήκει στους Πεσόντες Αεροπόρους  του δήμου μας Νικόλαο Σιαλμά, Κωνσταντίνο Κοντογιώργο, Ευστάθιο Τσίγκα και Βασίλειο Κουρκούτα και, μέσω αυτών,  ο Δήμος  μας Τιμά όλους τους Αεροπόρους του Νομού μας και της Πατρίδας μας, που διαχρονικά θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Ειρήνη, την Εθνική Αξιοπρέπεια και την Ακεραιότητα της χώρας.
   Ευχαριστίες  ανήκουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  πρώην και νυν  κ.κ. Νίκο Δένδια,  Πάνο Καμμένο  και Δημήτρη Βίτσα, που στήριξαν  και ενέκριναν  το αίτημα του Δήμου μας.
   Στον πρώην  και νυν Αρχηγό του ΓΕΑ Πτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά και Πτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, τον Διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο Αθανάσιο Γκανά, τον πρώην και νυν Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης της 114 Π.Μ. Σπυρίδωνα Πεντεδέκα και Ευάγγελο Σπύρου.  Επίσης,  τους 14 επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, που επισκέφτηκαν κατά καιρούς το χώρο και εργάστηκαν για την τοποθέτηση  του Πολεμικού Αεροσκάφους στον λόφο του Αγίου Κοσμά, με επικεφαλής τον Σμηναγό Ιωάννη Στραφιώτη.
  Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κουτρουμπέλη, Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, που  σχεδίασε το Μνημείο, με όλους τους επιτελείς του Α.Ο.Ο.Α. καθώς και το  στέλεχος του πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Δημήτριο Κρέτση.
    Προσωπικά, ως Δήμαρχος, να ευχαριστήσω τον Αρχιπυραγό Κων/νο  Λεωνίδα Τσίγκα  που παρείχε καθημερινή υποστήριξη  στις επαφές  μου στην Αθήνα  για την επίτευξη του στόχου αλλά και τον Μηχανικό του Δήμου Θέρμου κ. Απόστολο Τσινιά.
   Τέλος, να ευχαριστήσω τις οικογένειες των Πεσόντων Αεροπόρων – Ηρώων της Ελλάδας που παρείχαν αδιάλειπτα  την υποστήριξή τους  σε κάθε βήμα μου, έως την επιτυχία έκβασης του στόχου, όπως και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Κων/νο Φωτίου Μαραγιάννη, ο οποίος δώρισε  στον Δήμο Θέρμου την έκταση εγκατάστασης του Μνημείου, καθώς και τον Διοικητή του Α.Τ. Θέρμου με το προσωπικό του, όπως και τον κ. Διοικητή και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου για τη βοήθειά τους.
   Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σε συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Πολεμικής Αεροπορίας  την ημέρα των εγκαινίων του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ