12.3.16

Σκληρές αλήθειες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό - Τσίπρας και Τασία είναι υπεύθυνοι για τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων και για το δράμα της Ειδομένης

Άνοιξαν τα σύνορα και κάλεσαν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς να έχουν κάνει καμία προετοιμασία και χωρίς να διαβουλευθούν με κανέναν στην Ευρώπη. Ανεύθυνοι, εγκληματικά ανίκανοι, βαθύτατα ανήθικοι, δειλοί και μοιραίοι...
Του Σάββα Καλεντερίδη

Πολλά είναι αυτά που λείπουν από τους πολιτικούς μας, που τους κάνουν καταστροφικούς και ίσως τους χειρότερους στην Ευρώπη, όμως αυτή η έλλειψη γενναιότητας και αυτοκριτικής, είναι που τους κάνει άκρως επικίνδυνους για την κοινωνία και τη χώρα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ακολούθησε την απολύτως ανεύθυνη και καταστροφική από κάθε άποψη πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, χωρίς καμία σχετική προετοιμασία και χωρίς αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εθνικά συμφέροντα αλλά και απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με τα εξής αποτελέσματα:
Πρώτον, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα το 2015 ήταν 880 χιλιάδες, ενώ το 2014 υποδεκαπλάσιος, περί τις 75 χιλιάδες.
Δεύτερον, οι πνιγμοί στη θάλασσα του Αιγαίου το 2015 και τους δυο πρώτους μήνες του 2016έχουν ξεπεράσει τους 600, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεπερνούσαν τις μερικές δεκάδες.
Τρίτον, η πολιτική αυτή εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της Γερμανίας και μάλιστα των βιομηχάνων, αφού ο βιομηχανικός τομέας είναι αυτός που έχει ανάγκη από εργατικά χέρια.
Τέταρτον, η ούτως ή άλλως λανθασμένη και αποδεδειγμένα εγκληματική πολιτική -προκάλεσε εκατοντάδες πνιγμούς- των ανοιχτών συνόρων και η εμμονή του πρωθυπουργού να θεωρεί όλους όσους σπρώχνουν στην Ελλάδα οι λαθροδιακινητές και οι μηχανισμοί του τουρκικού κράτους ως «πρόσφυγες», κατέστησε την Ελλάδα τον «πιο ελκυστικό προορισμό» παγκοσμίως για όποιον ήθελε για οποιουσδήποτε λόγους να εγκατασταθεί παρατύπως στην Ευρώπη.
Πέμπτον, η κατάσταση αυτή, που προέκυψε από την ανοργανωσιά, ανευθυνότητα και έλλειψη πραγματικής ευαισθησίας για πρόσφυγες και μετανάστες –οι εικόνες της Ειδομένης πρέπει να τους κάνουν να ντρέπονται εφ’ όρου ζωής- οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο τις χώρες της Ευρώπης, με τις οποίες δεν έκανε καμία διαβούλευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προτού εφαρμόσει μια πολιτική που τις επηρεάζει τόσο σοβαρά.
Έκτον, η κατάσταση αυτή, οδήγησε την Ε.Ε. σε ομόφωνη απόφαση για κλείσιμο των συνόρων των χωρών της δυτικής Βαλκανικής, με ένα και μοναδικό στόχο, να καταστεί σταδιακά η Ελλάδα και πάλι «μη ελκυστικός προορισμός» για πρόσφυγες και μετανάστες, με την εξής λογική. Αφού όσοι έρχονται στην Ελλάδα δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Ευρώπη, θα δοθεί σταδιακά το μήνυμα σε διακινητές και πρόσφυγες-μετανάστες ότι η είσοδος στην Ελλάδα δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημά τους.
Έβδομον, μέχρι να γίνει αυτό, θα συσσωρευτούν στην Ελλάδα κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, για να μην αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια, βραχυπρόθεσμα της κοινωνίας και μακροπρόθεσμα της εθνικής μας ασφάλειας.
Όγδοον, η πολιτική των κλειστών συνόρων των χωρών της δυτικής Βαλκανικής, που χαιρέτισε ο κ. Τουσκ και αποδέχτηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ασχέτως αν δεν έχει το θάρρος και τη γενναιότητα να το παραδεχτεί ενώπιον των Ελλήνων, επιλέχτηκε επειδή η Ελλάδα δηλώνει αδυναμία ή δεν θέλει να ακολουθήσει αντίστοιχη πολιτική για τα δικά της σύνορα, όπως κάνουν όλες οι χώρες που σέβονται τον εαυτό τους και ενδιαφέρονται πραγματικά για τις ζωές και την υγεία των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτές οι χώρες δεν θαλασσοπνίγουν μετανάστες με την πολιτική τους και δεν έχουν εικόνες τύπου Ειδομένης, που εξευτελίζουν την Ελλάδα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ένατον, η ανερμάτιστη, ανεύθυνη και φονική σε τελική ανάλυση πολιτική Τσίπρα-Τασίας-Δρίτσα-Τόσκα-Κουρουμπλή-Καμμένου, ανάγκασε την Ε.Ε. να παρακάμψει-περιθωριοποιήσει εντελώς την Ελλάδα και να συνομιλεί απ’ ευθείας με την Τουρκία, αναβαθμίζοντάς την με τον τρόπο αυτό πολιτικά και γεωπολιτικά, σε βαθμό που οι Τούρκοι να σκέφτονται, μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα, να αναγορεύσουν τον κ. Τσίπρα σε εθνικό ευεργέτη της Τουρκίας και δεν αποτελεί καθόλου σχήμα λόγου ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κι αυτό γιατί η Τουρκία, εκεί που ήταν «στριμωγμένη» διεθνώς λόγω της ανάμειξής της στην ισλαμική τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο πετρελαίου του ISIS, το βομβαρδισμό των Κούρδων και το κλείσιμο εφημερίδων, βρέθηκε ξαφνικά με ένα ανίκητο «όπλο» στα χέρια, που της το χάρισαν η Ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας και η κ. Τασία.
Είναι αυτό που λέμε ότι μερικές φορές, κάποιοι μοιραίοι άνθρωποι προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από το πολιτικό και πνευματικό τους ύψος και βάρος.
H λύση;

Καλή μελέτη των λημμάτων «αιδώς», «τύψεις» και «αυτοκριτική» στο ελληνικό λεξικό από τους ανεύθυνους θαλασσοπνίχτες και δημιουργούς της ντροπής της Ειδομένης...

infognomon politics