9.3.16

Στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό Έβρου: Δεν είναι για ανθρώπους!


 Απάνθρωπες συνθήκες ισχύουν στο στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό Έβρου, σύμφωνα με καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.Σύμφωνα με ανάρτηση  στην ιστοσελίδα της, οι συνθήκες διαβίωσης που περιγράφονται είναι τραγικές.

Θα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ  Συνταγματάρχη Νίκο Φανιό, με τεκμηρίωση για τις συνθήκες που επικρατούν.

Η καταγγελία που δημοσιεύτηκε αναφέρει:
Η κατάσταση που συναντήσαμε στο στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό στον Έβρο είναι απελπιστική.

Είμαστε φαντάροι, υποψήφιοι βαθμοφόροι, έχουμε έρθει εδώ από διαφορετικές μονάδες, έχουμε συναντήσει και αλλού προβλήματα στις εγκαταστάσεις αλλά πραγματικά αυτά που βλέπουμε δεν τα περιμέναμε.

Στους θαλάμους κοιμούνται 31 άτομα και πολλά από τα κρεβάτια είναι κολλητά! Εντελώς κολλητά, σχηματίζοντας ένα διπλό. Κοιμόμαστε σχεδόν αγκαλιά σαν ερωτευμένα ζευγαράκια! Δυσκολευόμαστε να ανέβουμε, να κατέβουμε, να τα στρώσουμε. Με το παραμικρό ξυπνάμε ο ένας τον άλλο.

Οι τουαλέτες είναι τρώγλη. Δεν έχουν καθαριστεί ποτέ. Λειτουργεί ένα καζανάκι από τις 6 τουαλέτες. Τα υπόλοιπα είναι όλα εντελώς κατεστραμμένα. Οι νιπτήρες είναι επίσης κατεστραμμένοι ενώ οι αποχετεύσεις του όχι απλά στάζουν αλλά ό, τι πέφτει από τη βρύση πέφτει μετά στα πόδια μας.

Γενικά το κτίριο είναι ένα απαράδεκτο και ακατάλληλο για χρήση. Μας προσβάλλει και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική μας υγεία.

Φυσικά από την πρώτη στιγμή βγήκαμε παραπονούμενοι και αρχίσαμε να πιέζουμε για άμεση βελτίωση των συνθηκών.

Η πρώτη αντίδραση του λοχαγού ήταν αμηχανία και γνωστές δικαιολογίες για τα άσχημα οικονομικά της μονάδας. Βέβαια το διοικητήριο είναι μέσα στη χλιδή, τέλειο καινούριο κτίριο.

Στη συνέχεια έγιναν κάποιες προσπάθειες να βελτιωθεί η κατάσταση. Καθαρίσαμε κάπως τις τουαλέτες ενώ έγιναν και κάποιες επιδιορθώσεις στα καζανάκια.
Για μία ακόμα φορά όμως μας δείχνουν πόσο αναλώσιμους μας θεωρούν.

Μας πετάνε στις πιο απαράδεκτες συνθήκες και μόνο αν φωνάξουμε υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι.

Πρέπει άμεσα να βρούνε πιο μόνιμες λύσεις. Αυτά τα στρατόπεδα γεμίζουν περιοδικά με κόσμο, οι εργασίες συντήρησης και καθαριότητας όμως δεν είναι δυνατόν να γίνονται περιοδικά.
Ας κοιτάξουν να βρουν πολιτικό προσωπικό ή ας τα κλείσουν.

Έτσι κι αλλιώς αμφιβάλουμε αν μπορεί αυτό το στρατόπεδα να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση.
Αλήθεια, είναι ή δεν είναι αυτή κατάσταση δούλου;

Το ΓΕΣ τι θα κάνει; Αυτές είναι οι διαταγές του;

onalert