14.3.16

Η παραπληροφόρηση για τους τουρκικούς εξοπλισμούς…


Για να ξέρετε τι συμβαίνει και επειδή στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης που δεχόμαστε, η προχθεσινή ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Πολεμικής Επιτροπής στην Άγκυρα παραποιήθηκε και αυτή (όπως σχεδόν οτιδήποτε άλλο συμβαίνει εντός και εκτός ελληνικών συνόρων), τα πράγματα έχουν ως εξής.

Στο πλαίσιο τακτικών διαδικασιών και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου, η επιτροπή υπό την προεδρία του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου αποφάσισε τη χρηματοδότηση μιας σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων, που βασίζονται σε ετήσιες αναθεωρήσεις προόδου.
Το ύψος των προγραμμάτων αυτών ανακοινώθηκε ως 5,9 δις δολάρια, με 4,5 δις να αφορούν άμεσα την τουρκική πολεμική βιομηχανία. Τα κυριότερα προγράμματα των οποίων εγκρίθηκε η επόμενη φάση χρηματοδότησης είναι:
Το πρόγραμμα επιθετικών ελικοπτέρων ΑΤΑΚ για την παραγωγή των επόμενων μονάδων, 17 από τις οποίες αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2016 (έχουν ήδη παραδοθεί τα πρώτα 10). Στο πρόγραμμα του UAV/UCAV Anka χορηγείται επιπλέον χρηματοδότηση για την επιτάχυνσης της εξέλιξης της εξοπλισμένης έκδοσης.
Χρηματοδοτείται η περαιτέρω παραγωγή του εγχώριου τυφεκίου εφόδου, ενώ συζητήθηκε και η χρηματοδότηση για την πρώτη παρτίδα των πρώτων 250 αρμάτων μάχης Altay. Αν και δεν είναι αμυντικό πρόγραμμα, αποφασίστηκε και η συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος των δυο αεριωθουμένων επιβατικών περιφερειακών αερογραμμών TRJ328 και TRJ628.
Διαψεύδεται λοιπόν εκ των πραγμάτων ότι οι Τούρκοι αποφάσισαν αύξηση του αμυντικού τους προϋπολογισμού… μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών κου Μάρδα.
defence-point