17.3.16

Σφαγή: 27 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε επίθεση του ΡΚΚ


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ

Νέο σφαγή υπέστησαν οι τουρκικές ΕΔ στις πόλεις Şırnak, Gever και Nusaybin όπου 27 στελέχη του τουρκικού Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και οδομαχίες με τους μαχητές του ΡΚΚ μετά την ανακοίνωση των Κούρδων της Συρίας για ίδρυση Ομοσπονδίας της Β.Συρίας.  
Το συριακό ΥPG αποτελεί παρακλάδι του ΡΚΚ και η κίνησή του αυτή έφερε τρόμο στην κυβέρνηση της Άγκυρας   Tην ίδρυση κουρδικού κράτους στην Β.Συρία ανακοινωσαν χθες οι Κούρδοι του YPG προκαλώντας σοκ στην Άγκυρα καθώς δίπλα στα σύνορά θα αποκτήσει το δεύτερο κρατικό κουρδικό μόρφωμα μετά εκείνο του Κιρκούκ ή αλλιώς του ιρακινού Κουρδιστάν.   
   Το δεύτερο μπορούσε να το ανεχθεί καθώς ελεγχεται από την οικογένεια Μπαρζανί που παραδοσιακά από την δεκαετία του 60 έχει ταχθεί υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων και η Άγκυρα το θεωρούσε ενοχλητικό μεν αλλά αρκετά ελέγξιμο.    
  Τώρα όμως με το συριακό κουρδικό κρατικό που θα ελέγχεται από το YPG ένα παρακλάδι του ΡΚΚ θα βρίσκεται υπό την άμεση απειλή επέκτασής του προς την ΝΑ Τουρκία όπου και διαβιούν γύρω στα οκτώ εκατομμύρια Κούρδοι. 
   Aπό χθες το ΡΚΚ εντατικοποίησε τις επιθέσεις του κατά τουρκικών μονάδων με αποτέλεσμα να υποστούν αιματηρές απώλειες και όπως όλα δείχνουν η δημιουργία του συριακού "Κουρδιστάν" έδοσε νέα ώθηση στις προσπάθειες των Κούρδων της Τουρκίας για αυτοδιάθεση. 

πηγη: pronews