7.2.16

Ρώσοι πεζοναύτες προχωρούν προς τα τουρκικά σύνορα (φωτό, vid)


ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Στο βόρειο Χαλέπι, o συριακός Στρατός και ρωσικά αποσπάσματα με την υποστήριξη του ρωσικού πυροβολικού μαζί με τις δυνάμεις Εθνικής Άμυνας την Harakat Al-Nujaba (ιρακινοί παραστρατιωτικοί), την Kata’eb Hezbollah, την Liwaa Al-Badr και Liwaa Abu Fadl Al-‘Abbas τις τελευταίες ώρες προχωρούν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε μάχες με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι ισλαμιστές αμύνονται λυσσωδώς αναμένοντας την τουρκική και σαουδαραβική εισβολή.
 
Οι Ρώσοι κατέλαβαν το στρατηγικό χωριό Rityan κατανικώντας μονάδες της Jabhat Al-Nusra και Jaysh Al-Mujahiddeen με υπέρτερο αριθμό μαχητών μετά από μάχες 72 ωρών.
 
Το ρωσικό απόσπασμα δεν ξεπερνούσε τους 100 άνδρες και οι ισλαμιστές μαχητές ήταν περισσότεροι από 500, αλλά φυσικά δεν διέθεταν το βαρύ πυροβολικό και την υποστήριξη των μαχητικών Su-25SΜ που είχαν οι Ρώσοι πεζοναύτες οι οποίοι επίσης χρησιμοποίησαν και πέντε οχήματα BTR-82A και δύο άρματα μάχης T-90.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη ενοποιήθηκαν οι περιοχές που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις και πλέον οι Ρώσοι πεζοναύτες κινούνται προς τα τουρκικά σύνορα. 
 
Σε δύο περιπτώσεις είχαμε αερομεταφερόμενες ενέργειες από ομάδες Spetsnaz: Στην πρώτη κατάφεραν να εξοντώσουν δύο ηγέτες των ισλαμιστών σε περιοχή κοντα στην Λαττάκεια και στην δεύτερη έστησαν ενέδρα "με απόλυτη επιτυχία", όπως ανακοινώθηκε σε περιοχή στα βόρεια του Χαλεπίου.
 
Ολοι προσπαθούν να βρεθούν σε όσο το δυνατόν πλεονεκτικότερη θέση αναμένοντας την εισβολή Τούρκων και Σαουδαράβων.
 
Σφοδρές είναι οι συγκρούσεις και στα χωριά Kafr Naya και Bayyanoun, που συνορεύουν με Al-Zahra’a και Nubl μεταξύ του συριακού Στρατού και των ισλαμιστών.
 
Επιπλέον κατέλαβε τις Abu Farid Farms και το χωριό Mayer με αποτέλεσμα οι ισλαμιστές να βρεθούν σε αδιέξοδο καθώς υποχωρούν προς τη πόλη Ziyarah την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι του YPG και τις Al-Zahra’a και Nubl που ελέγχει ο συριακός Στρατός.
 
Ταυτόχρονα ο συριακός Στρατός σφυροκοπά τα χωριά Bayyanoun και Misqan. Το Bayyanoun βρίσκεται δυτικά του χωριού Rityan που κατέλαβε και νοτιοανατολικά του Al-Zahra’a.
 
Αν το καταλάβει ο συριακός Στρατός τότε θα μπορέσει να χτυπήσει το προπύργιο των ισλαμιστών στην Hayyan που συνορεύει με τον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Gaziantep ή αλλιώς "Hariteen” κλείνοντας μια ακόμη γραμμή ανεφοδιασμού των ισλαμιστών από την νότια Τουρκία.
 
Βόρεια του Bayyanoun, ο συριακός Στρατός ετοιμάζεται να σφυροκοπήσει το χωριό Misqan, το οποίο βρίσκεται δυτικά του προπυργίου των ισλαμιστών Ahras στην Tal Rifa’at.
 
Σε αυτή την περιοχή του Χαλεπίου γ'ινονται οι πιο σκληρές μάχες καθώς αντιπαρατίθενται το ISIS και οι λοιπές ισλαμικές οργανώσεις κατά των Κούρδων του YPG
 
Τέλος ο συριακός Στρατός κατέλαβε τον δρόμο Bashkoy-Rityan γεγονός που του επιτρέπει να προελάσει προς το Hayyan το οποίο ελέγχουν οι ισλαμιστές επί τρία χρόνια.
 
Αν το καταλάβει τότε θα ακολουθήσει επίθεση στην πόλη ‘Anadan τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στο βόρειο Χαλέπι.
 
Είναι σημαντική γιατί βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Χαλέπι - Γκαζιαντέπ. 
 
Οι ισλαμιστές ζητάνε επειγόντως ενισχύσεις σε βόρειο και νότιο Χαλέπι, βόρεια Λαττάκεια, βόρεια και νότια Χάμα, Χομς, Daraa και Δαμασκό.
 
Στην νότια Συρία, ο συριακός Στρατός με κεραυνοβόλα επίθεση απέκτησε τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Al-Naymah ανατολικά της Daraa μόλις 18 ώρες αφού κατέλαβε την πόλη Itman βόρεια της Daraa κατά μήκος του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Μ5.
 
Αυτές οι δύο πόλεις βρίσκονται στην περίμετρο της πόλης Daraa. Τα ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούσαν τις θέσεις των ισλαμιστών της Jabhat Al-Nusra  και του FSA μέσα στην Al-Naymah αναγκάζοντας τους να υποχωρήσουν ανατολικά προς την πόλη Sayda.
 
Oι ισλαμιστές μετά την απώλεια της Ιtman αποσύρθηκαν προς την κοντινή πόλη Dael.
 
Με τον έλεγχο της Al-Naymah και Itman, ο συριακός Στρατός έχει διασφαλίσει την γραμμή ανεφοδιασμού από την πρωτεύουσα Δαμασκό προς την Daraa ενώ πλέον οι ισλαμιστές παγιδεύτηκαν στις πόλεις Da'el Ibta.
 
Ταυτόχρονα, στην ανατολική Dara’a  ο συριακός Στρατός μαζί με τις δυνάμεις Εθνικής Άμυνας και τον PLA κατέλαβε την Al-Naymah μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές της Jabhat Al-Nusra και FSA.
 
Τα βίντεο και οι εικόνες έχουν σκληρό περιεχόμενο.
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
pronews