10.2.16

DPOINT GREEN VILLAGE η καινοτόμα «πράσινη» εκδήλωση στις εκθέσεις INFACOMA και AQUATHERM

11-14/2/2016
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση ΔΕΘ 
HELEXPO & Interiors from Greece


Το DPOINT Green Village είναι η «πράσινη» εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΔΕΘ HELEXPO και το Interiors from Greece και εστιάζει σε έννοιες όπως βιωσιμότητα, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση νέων πόρων.

 Επιπλέον, δίνει έμφαση στη συμβολή που έχουν οι εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ο οικιακός αυτοματισμός στο σχεδιασμό κτιρίων με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι «Έξυπνες Πόλεις» του μέλλοντος.


 Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί παράλληλα με τις εκθέσεις Infacoma και Aqua-Therm (Περίπτερο 13, Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης) και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του 0+ house και του συνεδρίου DPOINT GREEN CONFERENCE, κατά το οποίο εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου θα «ρίξουν φως» στις πράσινες κατασκευές.

0+ house: meet your dream green home @ DPOINT GREEN VILLAGE
Ένα σπίτι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα σπίτι έξυπνο που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα στοιχεία που η φύση προσφέρει τόσο απλόχερα. Αυτό είναι το 0+ house, το πρώτο modular, προκατασκευασμένο οικολογικό σπίτι του οποίου η εικονική περιήγηση κατασκευής θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης DPOINT GREEN VILLAGE. Ιθύνων νους είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Makridis Associates.



0+ HOUSE 3D THEATER BOX
Βασικός πρωταγωνιστής του DPOINT GREEN VILLAGE είναι το 0+ house 3D Theater Box. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν κατά μήκος ενός εκθεσιακού διαδρόμου ο οποίος θα απαρτίζεται από αρχιτεκτονικά σχέδια και θα καταλήγει σε ένα σκοτεινό Theater Box. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν την εικονική περιήγηση σε όλες τις φάσεις κατασκευής του πρώτου modular, προκατασκευασμένου, οικολογικού σπιτιού στην Ελλάδα που έχει ως βασικό γνώμονα τη φύση και την προστασία της. 

Χάρη στο βιοκλιματικό του σχεδιασμό, τα επιλεγμένα υλικά κατασκευής προσαρμόζονται πλήρως στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του τόπου εγκατάστασης του. Την ίδια στιγμή, η ηλιακή ακτινοβολία και το φυσικό φως αξιοποιούνται στο μέγιστο ενώ η μορφολογία του κελύφους - μέσω της χρήσης συγκεκριμένων υλικών και μεθόδων - συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

DPOINT GREEN CONFERENCE
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και το DPOINT GREEN CONFERENCE το οποίο χωρίζεται σε τρία στάδια, ένα ανά ημέρα. Πιο αναλυτικά:

ΗΜΕΡΙΔΑ Παρασκευή 12/2, Smart Buildings, Smart Cities
Την Παρασκευή 12/2, έχει προγραμματιστεί – με τη συμβολή του επιστημονικού συνεργάτη Greek Architects - η ημερίδα Smart Buildings, Smart Cities που εστιάζει στη βιωσιμότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση νέων πόρων, με στόχο τη δημιουργία Έξυπνων Κτιρίων και κατ' επέκταση, Έξυπνων Πόλεων. Βασικοί ομιλητές θα είναι οι εξής:
Πρόδρομος Νικιφορίδης, αρχιτέκτων μηχανικός, Θανάσης Χρυσομάλλης, αρχιτέκτων μηχανικός, Αλέξιος Βανδώρος, αρχιτέκτων Μηχανικός, Βασιλική Κώστογλου, αρχιτέκτων μηχανικός, Γεώργιος Νταλός, καθηγητής Τμήμα τεχνολογίας ξύλου και σχεδιασμού

ΗΜΕΡΙΔΑ Σάββατο 13/2, 0+ HOUSE case study
Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, Σάββατο 13/2, θα παρουσιαστεί το 0+ HOUSE ως case study με key note speaker το αρχιτεκτονικό γραφείο, MAKRIDIS ASSOCIATES. Άλλοι ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της βιομηχανίας με έμφαση σε προϊόντα δομικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε projects βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής όπως είναι το 0+house.

ΗΜΕΡΙΔΑ Κυριακή 14/2, ECOWEEK: Εφαρμογές οικολογικής δόμησης
Την Κυριακή 14/2, τελευταία ημέρα, μαζί με το Eco Week & Eco Week Thessaloniki ως επιστημονικό συνεργάτη, έχει διοργανωθεί ημερίδα με θέμα: «ECOWEEK: Εφαρμογές οικολογικής δόμησης». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημερίδας θα μιλήσουν οι Ηλίας Μεσσίνας (αρχιτέκτονας), Αντώνης Γαβαλάς (αρχιτέκτονας), Στέφανος Παλλάντζας (πολ. Μηχανικός), Θεοδώρα Κυριαφίνη – Φωτεινή Λυμπεριάδου (Euzen Architecture), Πέτρος Μακρίδης (αρχιτέκτονας) και Μαρία Κατσικίνη (Καθηγήτρια ΑΠΘ).

H INFACOMA συνιστά την πιο διαχρονική έκθεση στο χώρο της δόμησης και των κατασκευών. Εδώ και 33 χρόνια καθορίζει τις τάσεις του κλάδου, προσπαθώντας κάθε φορά να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες και απαιτήσεις της ευρύτερης κοινωνίας. Όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, η Infacoma αποτελεί hot spot για την επιχειρηματική δικτύωση των επαγγελματιών, προσφέροντας τη δυνατότητα για σημαντικές Β2Β συναντήσεις και συμφωνίες. 
Η Aqua-Therm (developed by Reed exhibitions) έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και συνιστά μία από τις πιο εξειδικευμένες εκθέσεις για τους κλάδους της οικιακής & βιομηχανικής θέρμανσης, κλιματισμού & εξαερισμού, ύδρευσης & αποχέτευσης και εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σε σπα, σάουνες και πισίνες.