21.2.16

Σφακιανάκης σε Τόσκα: Είμαι στρατιώτης - όχι φαντάρος

Efenpress:Σε αυτό που υστερούν ορισμένοι ε.α Αξιωματικοί που αναλαμβάνουν πολιτικές θέσεις, είναι ότι νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με  νεοσύλλεκτους στρατιώτες με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται ανάλογα κάνοντας συνεχώς γκάφες, σαν τον Δροσόπουλο που ως ΥΠΕΘΑ ...χαστούκισε τροχονόμο, γιατί δεν άφησε ένα φίλο του να παρκάρει το ΙΧ του στη θέση όπου επρόκειτο να σταθμεύσει, μετά από λίγο,  το όχημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έξω από τη Λέσχη ΕΔ στη Θεσσαλονίκη!!! (Τώρα εδώ που τα λέμε, βρήκε και τα έκανε, γιατί αν το έκανε σε άλλον, θα έτρωγε δημοσία το ξύλο της χρονιάς του...)


«Αν δεν είχα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη του πρωθυπουργού και την αγάπη του κόσμου, θα με είχαν αποστρατεύσει» δηλώνει ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης.


«Είμαι 'στρατιώτης', όχι όμως φαντάρος. Είμαι υποστράτηγος και, όπως έκαναν με άλλους συναδέλφους, θα έπρεπε να με έχουν καλέσει και να μου πουν για τη μετακίνησή μου. Αν το έκαναν, θα δεχόμουν άμεσα τη μετάθεσή μου στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού. Τώρα γιατί με κάλεσαν; Μου είπαν: 'Θα γίνεις βοηθός επιτελάρχη και δέχθηκα αγόγγυστα» λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Ο κ. Σφακιανάκης την περασμένη εβδομάδα άλλαξε τρεις μεταθέσεις. Αρχικά του ανακοινώθηκε ότι μετακινείται στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης.
Εν μέσω αντιδράσεων και τουλάχιστον 940.000 μηνυμάτων συμπαράστασης σε ένα 24ωρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και επικριτικών προς το πρόσωπό του δηλώσεων από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, έγινε γνωστό ότι παραμένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Τελικά αναλαμβάνει βοηθός της επιτελάρχη, αντιστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, και επόπτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Αντικαταστάτης του κ. Σφακιανάκη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να τοποθετηθεί ο μέχρι σήμερα υποδιοικητής της Υπηρεσίας, Βασίλης Παπακώστας.