21.2.16

Η ώρα της Έκτακτης Πολεμικής Έντασης Ήγγικεν;


Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η Τουρκία κατάλαβε την ΠΑΓΙΔΑ για αυτό ανεβάζει το θερμόμετρο.Ήρθε η ώρα της δικαιοκρισίας. Σε λίγο κάποιοι γείτονες θα μας λείψουν.. και τότε τι θα κάνουμε δίχως τους βαρβάρους; Τα τελευταία 24ωρα διαφαίνεται κάτι που και οι τούρκοι το έχουν καταλάβει. Μια γεωπολιτική παγίδα στήνεται για να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της παγκόσμιας  ιστορίας. 
ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ φαίνεται να λειτουργούν από κοινού για να τελειώνουν με τον μόνιμο τρομοκράτη της περιοχής μας.Όμως σε αυτή την παγίδα με τις δαγκάνες θα ματώσει και η Ελλάδα με γεωπολιτικές αμυχές. 
Η επικαιρότητα δίνει τα σημάδια μιας ιδιότυπης συμμαχίας.
Α. ¨ξεχάστε τον ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ υπάρχει κοινό ενδιαφέρον για την Συρία¨ Άρθρο του sputniknews 
Το άρθρο στηρίζεται σε απόψεις γεωπολιτικών αναλυτών και από τις δύο πλευρές. ¨Οι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους σε «τρέχουσες πραγματικότητες που τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν στη Συρία σήμερα.
Πρώτον, η σημερινή κατάσταση στη Συρία δεν είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Μερικοί ρωσικοί στόχοι έρχονται σε σύγκρουση με αυτούς των ΗΠΑ, άλλοι είναι ουδέτεροι  σε σχέση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και άλλοι ταυτίζονται.
Η Ρωσία έχει ένα «ισχυρό ενδιαφέρον» για την επίλυση της συριακής κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων.Τέλος, τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι το ίδια; με τα συμφέροντα του Μπασάρ Άσαντ και της κυβέρνησής του. 
Ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του Άσαντ μικρή σημασία έχει για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. 
¨Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συγκράτηση των αποσταθεροποιητικών  επιπτώσεων από τους κινδύνους που δημιουργεί ο εξτρεμισμός  στην ευρύτερη περιοχή¨ καταλήγει το άρθροhttp://sputniknews.com/politics/20160214/ 
Β. Το ΒΑΤΙΚΑΝΟ υποστηρίζει την Ρωσία στην Συρία ¨Ένας εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου στο Χαλέπι εξέφρασε την ικανοποίησή του  για την στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία, λέγοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα βελτιώθηκε σημαντικά λόγω της συνδρομής της Μόσχας.  
Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Georges Abou Khazen, ο τοπικός πληθυσμός υποστηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες,δίοτι δόθηκαν ανθρωπιστικές λύσεις  και οι απελευθερωμένες περιοχές της πόλης έχουν λάβει τελικά ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. 
"Με την υποστήριξη της Ρωσίας, έγιναν αυτά  και ο συριακός στρατός ξανάνοιξε τα σχολεία " είπε ο κληρικός . 
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν σημάδια συμφιλίωσης μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων της χώρας. Η ρωσική επιχείρηση ενίσχυσε τον  συριακό  στρατό και συνέβαλε στη βελτίωση της κατάστασης σε γενικές γραμμές, είπε Khazen..¨ 
Και σημειώνει το δημοσίευμα , ότι το γεγονός αυτό συνετέλεσε στην συνάντηση των κεφαλών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Βατικανό τις προάλλες  στην Κούβα.¨ http://sputniknews.com/middleeast/20160217 
Γ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δίνει ¨στεγνά¨ την Τουρκία. ¨ Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει να σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων του YPG στην βόρεια Συρία!Τα 15 μέλη συζήτησαν την στρατιωτική δράση της Τουρκίας κατόπιν απαίτησης της Ρωσίας ενώ ο Ρώσος πρέσβης, Vladimir Safronkov, είχε τονίσει πως «Η Ρωσία ζήτησε από τους συμμάχους της Τουρκίας να στείλουν το κατάλληλο μήνυμα να σταματήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά της στην Συρία»! 
Πριν από αυτή την εξέλιξη η Τουρκία εκλιπαρούσε τις ΗΠΑ να δεχτούν χερσαία επίθεση και να συμμετάσχουν οι ίδιοι. «Τουρκία, Σ.Αραβία, και κάποιοι από την Ευρώπη θέλουν χερσαία επιχείρηση στην Συρία αλλά δεν υπάρχει συναίνεση στον συνασπισμό και στρατηγική για μια τέτοια επιχείρηση» είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.«Δεν μπορούμε να περιμένουνε από Τουρκία, Σ.Αραβία και Κατάρ να κάνουν μόνοι τους μία τέτοια χερσαία επιχείρηση, δεν είναι ρεαλιστικό» τόνισε!Πρόκειται καθαρά για διπλωματική ήττα για την Άγκυρα¨.pronews.gr/portal/20160216/του Βασίλη Καπούλα
Μπορεί οι Ευρωπαίοι να δίνουν γη και ύδωρ στους τούρκους για να   γλυτώσουν από τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές … αλλά ¨πίσω έχει η αχλάδα την ουρά¨.
Άραγε η τουρκική αλεπού δεν κατάλαβε την παγίδα;
Σε αυτήν την χρονική συγκυρία την κατάλαβε  και ανεβάζει το θερμόμετρο σε όλα τα μέτωπα που είναι έτοιμα να ανοίξουν γύρω και μέσα της.«Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού.  Όλο πονηριές κάνει.  Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.»«Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994», τόμος 1  ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 
Ήρθε η ώρα της δικαιοκρισίας. Σε λίγο κάποιοι γείτονες θα μας λείψουν..και τότε θα κάνουμε ΠΟΛΛΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ δίχως τους βαρβάρους. 
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


http://koukfamily.blogspot.gr/