27.1.16

Xειροπέδες στον διευθυντή-μαϊμού του ΕΣΥ


Με καθυστέρηση δύο ετών συνελήφθη ο καταζητούμενος «γιατρός» Ιωάννης Καστάνης, ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη το 2014 μετά την αποκάλυψη απάτης σε βάρος του ΕΣΥ.

Η ιστορία του μαϊμού-γιατρού θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία. Πριν από μερικά 24ωρα γράφτηκε και η τελευταία σελίδα του θρίλερ αναζήτησης με τον καταζητούμενο ιατρό που επί 14 χρόνια κατείχε παρανόμως τη θέση του διευθυντή Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.



Πηγές από το αρχηγείο της Ιnterpol, επιβεβαίωσαν στο zougla.gr ότι ο Ιωάννης Καστάνης συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ και αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα. 



Η πλαστογραφία

Η ιστορία του «γιατρού», ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Κέντρου Υγείας στο ΕΣΥ της Σκύρου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη υπόθεση απάτης.

Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, μετά από ενδελεχείς ελέγχους προχώρησε στην αποκάλυψη του υποτιθέμενου γιατρού και το πόρισμα είναι καταπέλτης.

Ο Ιωάννης Καστάνης έκανε καριέρα στο ΕΣΥ χωρίς πτυχία, αφού οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, είναι ανύπαρκτοι, ενώ ο φάκελος στο Υπουργείο Υγείας είχε εξαφανισθεί.

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο συλληφθείς απέκτησε από τη διεύθυνση δημόσιας
Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, έκανε την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Σε 18σέλιδο πόρισμα που συντάχθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 από το υπουργείο Υγείας σημειώνεται ότι στον «γιατρό» είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσης επειδή με ψεύτικα στοιχεία - εμφάνιζε τρία πατρώνυμα! - είχε εκδώσει ταυτότητα στις 16 Μαρτίου 2007 στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου. Tην είδηση μεταδίδει και το Eviatop.blogspot.gr το οποίο επισημαίνει πως ο γιατρός καταδικάστηκε ερήμην σε 22 μήνες για πλαστογραφία

Ο βίος και η πολιτεία του...

Στα 13 χρόνια που απολάμβανε τον τίτλο του ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. 

Του άρεσαν ο τζόγος και η κοσμική ζωή. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο (piper). Έκανε πλαστικές επεμβάσεις στο Κολωνάκι, οργάνωνε με το αζημίωτο αεροδιακομιδές με το ιδιόκτητο αεροσκάφος του, ενώ είχε κατηγορηθεί και για έκδοση πλαστών επιταγών.

Οι έλεγχοι από Γεωργιάδη - Ρακιντζή
Εκείνη την περίοδο, ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής είχε δηλώσει ότι διετάχθη έρευνα για τη δραστηριότητα
 του πρώην διευθυντή του ΕΣΥ με έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στις φορολογικές δηλώσεις του και άλλα σημεία. Πολλά από τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί λόγω παρόδου εικοσαετίας. Παρέμενε όμως -σύμφωνα με τον ίδιο- ενεργό το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

«Από τα τέλη του 2013 με εντολή δική μου και του Γενικού Γραμματέα, κ. Καλλίρη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησαν ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων. 

»Η περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού είχε ξεκινήσει δύο χρόνια πριν, όταν πολίτης έκανε καταγγελία. Το καλοκαίρι του 2013 ξεκινήσαμε τη διαδικασία μέσα από τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και πριν ένα μήνα υπεγράφη η απόφαση της αποπομπής του, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού που ελέγχεται με ποιο τρόπο συνέβη. Σε κάθε περίπτωση θα έχουν ελεγχθεί τα πάντα σε όλους», είχε δηλώσει τότε ο πρώην υπουργός υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. 


zougla