22.1.16

Νέο σνομπάρισμα της Τουρκίας από τους Ρώσους στον BSEC


Μια μεγάλη ευκαιρία για την έναρξη μιας μακράς και δύσκολης διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα πέρασε… και δεν ακούμπησε, καθώς ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή ...«για λόγους υγείας», το ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βασίλι Νεμπένζια.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναμενόταν στην Κωνσταντινούπολη και τα κεντρικά γραφεία της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας (Permanent International Secretariat) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας (BSEC: Black Sea Economic Cooperation), σε μια επίσκεψη υψηλού επιπέδου, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά στη Συρία, πριν από ένα δίμηνο.

Ο Νεμπένζια θα επισκεπτόταν τον BSEC για να παρουσιάσει επίσημα τις προτεραιότητες της ρωσικής πλευράς που αναλαμβάνει την προεδρία της Γραμματείας (εναλλάσσεται περιοδικά). Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας παραμένουν εξαιρετικά ψυχρές… με απειλή αιφνίδιας «υπερθέρμανσης», καθώς το αδιέξοδο στον συριακό εμφύλιο συνεχίζεται…
defence-point