1.1.16

Γαλλία: Αποκηρύσσει την επίθεση στη Βαλάνς ο μεγάλος ιμάμης του Τεμένους


Την επίθεση κατά στρατιωτών έξω από το Μεγάλο Τέμενος στη Βαλάνς στη νοτιοανατολική Γαλλία κατήγγειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο ιμάμης του τεμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του δράστη τραυματίστηκε ένας στρατιώτης, ενώ μια αδέσποτη σφαίρα έπληξε έναν από τους προσκυνητές.


Ο δήμαρχος της Βαλάνς, δήλωσε ότι ο άντρας οδήγησε το όχημά του πάνω στους στρατιώτες δύο φορές, πριν πυροβοληθεί στο πόδι και το χέρι κατά τη δεύτερη απόπειρά του. Ο Νικολά Νταραγκόν πρόσθεσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο iTELE πως ο περαστικός που τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα είναι ένας 72χρονος μουσουλμάνος. Όπως τόνισε, η ταυτότητα, τα κίνητρα και η ψυχολογική κατάσταση του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστά.



Από την πλευρά του, ο ιμάμης Abdallah Dliouah (φωτό) κατήγγειλε την επιθετική πράξη εναντίον των στρατιωτών που προστάτευαν το τζαμί. 


«Οι πιστοί εκτιμούν τους στρατιώτες που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία του τεμένους, και αποκηρύσσουμε αυτή την πράξη επιθετικότητας εναντίον εκείνων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια μας» τόνισε. 

Le lieux de la fusillade.

«Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας, θα θέλαμε να επαναβεβαιώσουμε ότι αυτή η πράξη, αν και σοβαρή, δεν θα εμποδίσει την αποφασιστικότητά μας να προωθήσουμε τη συνύπαρξη όπως κάναμε πάντα» πρόσθεσε. 

Τα κίνητρά του δράστη είναι προς το παρόν ασαφή ενώ ο δράστης βρίσκεται υπό φρούρηση στο νοσοκομείο που διακομίστηκε. 

Μετά της επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι με 17 νεκρούς, η Γαλλία έχει αναπτύξει στρατιωτικούς για να ενισχύσουν την αστυνομία στη φρούρηση ευαίσθητων σημείων, όπως τα τεμένη, στην εθνική επικράτεια.

skai.gr